CHP Üsküdar'da Kazanmak İstiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce eğilim yoklaması ve anketlerle belirlenen belediye başkanı adaylarının isimlerini geri çekti.

CHP Üsküdar'da Kazanmak İstiyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Aralık ayı başında İstanbul'un 17 ilçesinde yapılan ve 70 bini aşkın üye tarafından oy kullanılan eğilim yoklamasının ardından dün yapılan PM'de ilginç bir gelişme yaşandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da üyesi olduğu Üsküdar'da kullanılan oylar neticesinde ilçe örgütünün desteğini İrfan Karacan, Nezih Küçükerden ve Ahmet Kılıç almıştı.

Temsilde Yetersizlik

30 Mart 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerde Üsküdar genelinde 410 bin kişinin oy kullanması beklenirken, CHP Üsküdar ilçe örgütünde yapılan eğilim yoklamasının sonuçları CHP İstanbul il başkanlığı tarafından http://demokrasisoleni.org/uskudar.html isimli sayfadan açıklanmıştı. Şuan itibariyle sayfada bulunmamakla birlikte oylamanın yapıldığı gün sonuçların altında Üsküdar ilçe örgütüne üye olan kişi sayıları da belirtilmişti. Rakamlara göre Üsküdar'da CHP'nin üye sayısı 6128 olarak belirtilmişti. Eğilim yoklamasında ise bu üyelerden 2702 kişi sandık başına gelerek belediye başkanlığı noktasında fikrini beyan etti. Nüfusu 600 binin üzerinde olan Üsküdar ilçesinde yüzde yarım oranında üyenin oy kullanması CHP'nin Üsküdar'da temsilde yetersiz bir eğilim yoklaması geçirdiğini ve bu nedenle ilçede tehlike zillerinin çalmaya başladığı belirtiliyor.

Zira eğilim yoklamasında Üsküdar'da oyunu kullanan il başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yaptığı konuşmada ''Kendi içinde demokrasiyi uygulayamayan bir partinin, Türkiye'ye demokrasi vaat etmesini gerçekçi bulmuyoruz. Bizim kendi içimizde demokrasi var. Türkiye'ye de gerçek demokrasiyi vaat ediyoruz'' demişti. Böylelikle örgütün yarısının oy kullanmadığı eğilim yoklaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Üsküdar'da kazanmak istiyor

İstanbul'un ilçe adaylarını Kılıçdaroğlu belirleyecek

Yerel seçimlere geri sayım başlarken, adaylarını belirlemek için dün toplanan CHP PM'de ise ilginç bir gelişme yaşandı. CHP Parti Meclisi'nde tüm gözler İstanbul'da hangi ilçelerin belediye başkan adaylarının açıklanacağına kilitlenmişti. Fakat beklenilen olmadı ve CHP'de asıl bomba o zaman patladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce eğilim yoklaması ve anketlerle belirlenen belediye başkanı adaylarının isimlerini geri çekerek ''İstanbul adaylarını ben belirleyeceğim. İstanbul adaylarını sonraki PM'de gündeme getireceğim'' diyerek. MYK'da alınan İstanbul'un ilçelerine dair tüm kararlar rafa kaldırılmış oldu.

Sıralamada olmayan adayların şansı arttı

İşte tamda bu aşamadan sonra Üsküdar'daki oylamada kendisine ilk 3'te yer bulamayan adaylar için ışık göründü. İstanbul genelinde iki basamaklı rakamlarda oy alamayan bayan adayların arasında 3 basamaklı sayılarda oy olarak erkek adayların arkasında kendisine yer bulan Aysel Can Ekşi'ye çalışmalarına devam etmesi için yeşil ışık yandığının bilgisi elimize ulaştı. Parti içinden bazı isimlerin İstanbul'da listelerde bile yer bulamayan bayan adaylara şans verilmesinin gerektiğini dile getirdiklerini ifade ettiklerini öğrendik.

Tüzük, genelge'den daha önemli

CHP tüzüğünde yer alan bilgiye göre il genelinde kadın adayların temsili noktasında yüzde 33'lük bir oran bulunuyor. Fakat gelinen noktada ise bu temsil oranı maalesef elde edilebilmiş değil. Parti daha önce yayınlamış olduğu genelgede ise sayılarla belirtilen adaylar üzerinde uzlaşılacağını söylemişti. Partiye yakın hukukçulardan aldığımız bilgiye göre bu noktada genelgenin değil, tüzükte yazılanın geçerli olacağını ifade ediyorlar. CHP il kadın kolları da bu noktada devreye girerek anadolu ve avrupa yakasında en az bir kadın adayımız olsun gayretiyle çalışmalarına hız verdi. Bazı kadın aday adayları üzerinde çalışmalar yürüten kadın kolları, genel başkan Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamanın ardından yeni yapılması ön görülen anket çalışmasında Üsküdar'da 4. isim olarak Aysel Can Ekşi'nin de yazılmasında genel merkeze yaptıkları baskı kabul gördüğü belirtiliyor.

CHP İstanbul bölge milletvekili Mahmut Tanal

Tek kriterimiz eğilim yoklaması değil

Öte yandan bu gelişmelere ek olarak 30 Kasım gecesi CHP Üsküdar İlçe örgütü tarafından Çamlıca'da gerçekleştirilen dayanışma gecesinde İstanbul bölge milletvekili Mahmut Tanal basın mensuplarının bulunduğu masaya gelerek kısa bir sohbet gerçekleştirmişti. Bu sohbette kendisine sorduğumuz aday belirlemedeki kriterleriniz ne olacak? Eğilim yoklamasının bundaki etkisi nedir? İlçenin hassasiyetlerini karşılamadaki tavrınız neler olacak? diyerek kendisine sormuştuk. Mahmut Tanal ise ''Üsküdar'da ve tüm Türkiye genelinde yerel seçimlerden başarıyla çıkmak istediklerini ve bu noktada parti olarak çok farklı kriterler olduğunu eğilim yoklamasının da bu kriterlerden bir tanesi olduğunu'' dile getirmişti. Etki olarak ise ''tabi ki bir etkisi var fakat diğer kriterlerde önemli bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verecek bir aday belirlenecek'' diyerek sorularımızı içtenlikle yanıtlamıştı.

CHP'nin Üsküdar adayında sürpriz bir gelişme yaşanabilir.

CHP Üsküdar'da sürpriz yapabilir

Bu bilgilere göre Üsküdar'da yapılan eğilim yoklaması sonuçlarının ardından sandıkta örgüt tarafından belirlenen 3 isime Aysel Can Ekşi'nin de eklenerek Sonar tarafından yapılacak ankette vatandaşlara sorulması planlanıyor. CHP'deki bu gelişmelerin ardından Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisine sunulan isimleri beğenmediği ifade edilirken, bu çıkışın ardından Üsküdar'da sürpriz bir gelişme yaşanması muhtemel olarak görülüyor.


Üsküdar 34 - Yorum Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir