Cide Soğuksu Derneği 15. Geleneksel Piknik Şöleni

Cide Soğuksu Derneği'nin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel kültür ve piknik şöleni'nin bu yıl 15.'si Ümraniye Kent Orman Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

Cide Soğuksu Derneği 15. Geleneksel Piknik Şöleni
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Merkezi Çengelköy'de bulunan Kastamonu, Cide Soğuksu Derneği'nin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel kültür ve piknik şöleni'nin bu yıl 15.'si 9 Haziran 2013 Pazar günü Ümraniye Kent Orman Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

Cide Soğuksu ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Hayri Konuk ve Yönetim Kurulunun hazır bulunduğu piknik de her yönetici ayrı bir görev alarak piknik şöleninin başarılı bir şekilde yapılmasını sağladı.

15. Geleneksel Kültür ve Piknik Şöleni'ne Cide Soğuksu Derneği önceki dönem başkanları Hamdi Şenol ve Mustafa Yavuz, Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Mal Müdürü Burhan Karabostan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcıları Esat Kalay, Adem Kaan Pehlivan ve Tarık Şebik, Kas-Der yönetim kurulu üyeleri, Kastamonu il ve ilçe dernek başkan ve yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve Soğuksulular pikniğe yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl kültür şöleni olarak adlandırılan piknik etkinliğine ismin verilmesini sağlayan çeşitli faaliyetlerde Soğuksuluların hizmetine sunuldu. Alanda standlar açan girişimciler hem kendi ürünlerini tanıttılar hemde satış yaptılar, yörenin en önemli turizm enstrümanlarından olan Cide'nin sarı yazması ve değişik bir çok ürününde satışı yapıldı. Ayrıca olmazsa olmazlardan olan gözleme gibi yiyeceklerde hazırlanarak sölene katılanların beğenisine sunuldu. Son olarak unutulmayan bir kaç ayrıntı ise mobil tuvaletlerin kurulması protokol için çadırlar kurulması ve ibadet yerlerinin bay-bayan olarak hazırlanması ise etkinliğin en önemli noktalarıydı.

Programda derneğe katkıları olan ve daha iyi noktalara gelmesini sağlayan önceki dönem başkanlara da birer plaket verildi.

Bir önceki dönem başkanlık yapana Hamdi Şenol plaket töreninde yaptığı konuşmada, ''Bundan 9 ay kadar önce dernek başkanlığı görevini sevgili Hayri Konuk ve ekibine teslim ettim. Ve sevgili başkanım ve ekibi bizden aldıkları bayrağı gördüğünüz gibi en iyi şekilde taşımaktalar. Soğuksu Derneği'ni çok daha iyi noktalara getireceklerine olan inancım sonsuzdur. Kendilerine güveniyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.'' dedi.

Protokol ve selamlama konuşmalarında ise Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı aynı zamanda Kastamonulu olan Sinan Aktaş ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler Soğuksululara hitap etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Cide Soğuksu Derneği'nin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel kültür ve piknik şöleni'nin bu yıl 15.'si gerçekleştirildi.

Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu yaptığı konuşmada, ''Sizlerle birlikte olmanın onurunu ve grurunu yaşıyorum.'' dedi. Çilingiroğlu, konuşmasında Soğuksu ve Cide'nin yöresel zenginliklerine vurğu yaptıktan sonra Cide'nin simgesi olan dünya'ya tanıtan Rıfat Ilgaz'la ilgili bilgiler verdi. Arından bu kadar güzelliğin bulunduğu bölgede en önemli ihtiyaç olan yol ve ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Tarihte saltanat kayıklarının yapıldığı en önemli merkezlerden olan Cide'nin tarihteki yerinede ve önemine değildi. Cide Soğuksu Dernek Başkanı Hayri Konuk ve dernek yöneticilerine bu güzel günü organize ettikleri için teşekkür etti.

Burada Dostluğu Kardeşliği Birlikteliği Görüyorum
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da yapmış olduğu konuşmasında ''bugün 15.'si düzenlenen bu etkinliğe ben 7.'ci defa katılıyorum. Hep burada dostluğu kardeşliği birlikteliği görüyorum ve hep memleketinizin güzelliklerinden bahsediyordunuz, hep memleketinizden anlatınca insan gözüyle görmeyince de yaşanmıyormuş. Biz evelki yıl Hamdi başkanımız Esat başkan, Sinan başkanla beraber gittik ve yani o Cide Soğuksu yöresini bir gezdik oradaki güzellikleri gördük. Sonraki günde Cide'ye gittik. Merkeze de gittik. O zor yollarla gittik ve dedim ki 7 yıldır anlatılıyordu ama 17 yılda anlatılsa 70 yılda anlatılsa haklıymışsınız. O güzellikler gerçekten unutulacak güzellikler değil, o güzellikleri buraya taşıyan Üsküdar'a taşıyan, İstanbul'a taşıyan butün dostlarımızı tebrik ediyorum. Bu kardeşliği yaşatanları tebrik ediyorum.'' dedi. Kara, Feshane'deki Kastamonu Günleri'nde Sağlık bakanımızın vermiş olduğu Hava alanı müjdesiyle birlikte inşallah Kastamonu'ya bu sene açılacak olan hava alanıyla beraber Kastamonu artık bam başka bir noktaya taşınacak diyerek herkesi selamlayarak konuşmasını tamamladı.

Başbakanın Selamını Getirdi
AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, ''Ben öncelikle üzerimde kalmasın dün akşam Sayın Başbakanımızla birlikteydik il binamızda 'Gideceğiniz programlarda Üsküdarlı hemşehrilerime özellikle selamımı iletin' dedi. Onun selamını size iletmiş olayım. Değerli hemşehrilerim, gerçekten güzel memleketimizin güzel evlatları her zaman oldu. Bu ülkenin, bu milletin sağduyuya ihtiyacı olduğu her dönemde Kastamonulular kendi üzerlerine düşen bu görevi sağduyulu olmaları gerektiği zamanda sağduyu, ama ülkelerini savunmaları gerektiği zamanda en önde en ön siperlerde yer alıp bunu tarihte ispatlamış olan bir memleketin evlatlarıyız. Annelerimiz annanelerimiz babaannelerimiz çocukları kocaları cephede savaşırken onların ikmalini sağlayacak olan silahlarını mühimmatlarını yiyeceklerini gıdalarını da İnebolu'dan Ankara'ya kadar o yollar üzerinde götürmüş insanlardır. Eğer bugün ki Türkiye,  Türkiye ise bunda Kastamonu'nun Kastamonu insanının büyük payı vardır. Ama bunun karşılığını aldığını söylersek, belkide en az almış ildir. İnşallah istemesini bilmeyen, istemeyen, devlete çok fazla yük olmak istemeyen bu bölgemizin insanlarına da bu beldemize de devletimiz üzerine düşen hizmeti götürmek zorunda...''

THY, Kastamonu'ya ilk uçuşunu yapacak
''Benim bildiğim kadarıyla başkanım söyledi, gelecek hafta pazartesi günü inşallah Kastamonu'ya ilk THY Atatürk Hava alanından uçağını uçurmuş olacaktı. Eğer bir değişiklik olmadıysa. Sayın başbakanın programına bakıyor. Ve böylece 59 yıl önce başlayan, hani bizim İnebolu Limanı'da Sultan Abdülhamit zamanında inşaatı başlamıştı. 59 yıl önce başlayan Kastamonu Hava alanı da gene sayın başbakanın açışı kısmet olacak.'' dedi. Aktaş, bizi buraya davet eden değerli başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Tabi bundan önceki başkanlarımızı da unutmayalım, bu tarz etkinlikler çok zordur. Kendilerine başarılar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul bütün memleketin bir mozaiği
Son olarak Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, programda konuşma yaptı. Güler, ''İstanbul bütün memleketin bir mozaiği, İstanbul'da Kastamonulular çok fazla, dolayısıyla bu birlik beraberliği sağlamak zaman zaman sılayı rahim yapmak için bu organizasyonlar çok güzel bir vesile.. İstanbul gibi büyük bir şehirde bir araya gelmek çok zor gerçekten. Ama böyle bir vesileyle eşler çocuklar, aileler, büyükler küçükler bir araya gelip memleket havasını teneffüs etmesi, birbiriyle hasret gidermesi, birbiriyle tanışması, memleket adetlerinin örflerin burada yaşatılması gerçekten güzel bir adet. Sivil toplum örgütlerinede böyle güzel vesilelerle toplantı yapmak düşüyor. Ama bu iş gerçekten zor bir iş sivil toplum örgütlerinin böyle güzel işleri organize etmesi ciddi bir külfet ve sorumluluk. Bunu başaran başkana üyelere teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.'' dedi.

Dernek başkanı Hayri Konuk ise yapmış olduğu konuşmada, ''her zaman destelerini esirgemeyen yanımızda olan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı hemşehrimiz Sinan Aktaş'a, Üsküdar Kaymakamımıza, Kas-Der başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum'' dedi.

15. Geleneksel Kültür Şöleni yöresel sanatçılar, halk oyunu, oyun havaları ve hediye çekilişi ile akşam saatlerine kadar devam etti.


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir