Akçaabatlılar Üsküdar'da buluştu

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde üyeleriyle bir kahvaltılı buluşma organizasyonu düzenledi.

Akçaabatlılar Üsküdar'da buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde üyeleriyle bir kahvaltılı buluşma organizasyonu düzenledi. Kahvaltıya Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yardımcısı Hilmi Türkmen, Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Tahsin Usta, Trabzon Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, yardımcısı Şahin Çakır, Marmara Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammet Turali ile Üsküdar ve civar muhitlerde yaşayan Akçaabatlılar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsmail Şirin, davetlilerin ''Kutlu Doğum Haftası''nı kutlayarak sözlerine başladı. Daha sonra göç olgusuna vurgu yaptı ve ''doğduğumuz coğrafyanın şartlarından dolayı Dünya'nın çeşitli yerlerine göç etmek zorunda kaldık. Göç ettiğimiz coğrafyaya hiçbir zaman yük olmadık. Milli ve manevi değerlerimize bağlılığımız ve başka bir takım olumlu özelliklerimizle etrafımızdaki insanlar tarafından örnek gösterilenler olduk.

Gönlümüz bu tür birlikteliklerin çok daha sık olmasını arzu ediyor. Bizler İstanbul'da çok büyük bir aileyiz. Burada bulunanlar bu ailenin çok küçük bir bölümüdür.'' dedi. Şirin, sonrasında ilk olarak Yavuz Saltık'ın bir yazısında gündeme getirdiği Ardahanlı Nevin öğretmenin hikayesini okudu.

Çocukluğunda zor şartlar altında okuyan Nevin öğretmenin babasının kendisini sadece Trabzonlu kamyoncularla okula gönderdiğini, buna gerekçe olarak da Trabzonluların, güvenilir ve ahlâklı insanlar olmasını gösteren babasının hikayesinin Nevin öğretmenin kendi ağzından yazıldığı mektubun okunması salonda duygu patlamasına sebep oldu. Davetlilerin bir çoğunun göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. İsmail Şirin, her yıl düzenledikleri kermesin dernek merkezinde 23-28 Nisan tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı. İkinci olarak da okuyan, fikir üreten, özellikle akademisyenlerden oluşan Akçaabat Fikir Kulübü adı altında bir kulüp kurduklarını söyledi. Bunun haricinde Haliç Kongre Merkezi'nin işletmecisi olan Naci Topsakal'ın başkanlığında Akçaabatlılar platformu kurduklarını ve önümüzdeki dönem 500 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Merkezi Üsküdar'da bulunan Akçaabatlılar Derneği, Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde üyeleriyle bir kahvaltılı buluşma organizasyonu düzenledi.

Ardından mikrofona gelen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da ''Aranızda çok uzun yıllardır beraber olduğumuz aileler var. Siyasetten çok önce ticari ve sosyal hayatımızda bir çok Akçaabatlı dostlarımız oldu. Siyasetten sonra da devam edecek. Trabzon siyaset, bürokrasi, bilim ve her alanda çok değerli insanlar yetiştirmiştir. Önemli olan bundan sonraki kuşaklarda da bunun devam ettirilebilmesidir.'' dedi. Kara, daha sonra üniversite yıllarından bu yana Trabzonsporlu ve kongre üyesi olduğunu açıklayarak salondan bol bol alkış aldı.

Program yapılan konuşmaların ardından sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir