Önümüzdeki Dönemde Altını Neler Bekliyor?

Son dönemde Altın hakkında farklı fikirler duyar olduk. Baktığımızda piyasanın bir bölümü 1400 seviyesi üzeri beklentisini korumaya devam ediyor.

Önümüzdeki Dönemde Altını Neler Bekliyor?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Son dönemde Altın hakkında farklı fikirler duyar olduk. Baktığımızda piyasanın bir bölümü 1400 seviyesi üzeri beklentisini korumaya devam ediyor. Diğer bir görüş ise sarı metalin 1300 seviyesi altına gitmesi yönünde. Öncellikle son dönemde sarı metal yön bulmak için ABD verilerine ve Fed'in tutumuna bakıyor. Analizimizin devamında önümüzdeki dönemde yaşanacak olan gelişmelerin değerli metal üzerindeki etkilerini ele alacağız.

Haziran ayında gerçekleşen İngiltere referandumu piyasalarda belirsizliğe yol açmıştı. Finansal piyasalarda belirsizlik olduğu dönemlerde sarı metal akla ilk gelen güvenli limandır. Referandum sürecinde de değerli metalde keskin yükselişlerin yaşandığına şahit olduk. Yaşanan o yükseliş sonrasında kar alımları geldi ve sarı metalde geri çekilme yaşandı. Bu dönemde piyasanın gündeminde Altın daha ne kadar yükselecek? sorusu vardı. Fakat ABD tarafından gelen veriler sonrasında bu soru yerini sarı metal 1300 altına mı gidiyora bıraktı.

Altını yorumu yaparken mutlaka ABD tarafında yaşanılan gelişmeleri dikkate almanızı öneriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Fed'in Eylül ayındaki toplantısı gerçekleşti. FOMC kararlarından şahin tonda açıklamaların çıkmaması ve Yellen'ın temkinli bir tutum sergilemesi nedeniyle değerli metalde alıcılar devreye girdi ve 1340 seviyesi üzerine yükseliş gerçekleşti.

Forex kullanıcıları için, önümüzdeki dönemde piyasada olup biteni yorumlayıp ve canlı altın fiyatlarını takip etmek pek de kolay olmayacak. Kasım ayında ABD'de gerçekleşecek olan seçimler ve önümüzdeki dönemde ABD'den gelecek olan veriler sarı metalin yakın gelecekteki kaderini belirleyecek. Değerli metalde 1400 seviyesi üzerini görmemiz için seçimlerden Trump isminin çıkması gerekiyor. Bunun yanında ABD verilerinin de hayal kırıklığı yaratması durumunda o zaman değerli metalde alıcıların karşısına çıkmak pek de kolay olmayacak. Değerli metalde sırasıyla 1358, 1365 ve 1375 seviyelerinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Aşağıda ise 1320, 1310 ve 1294 seviyeleri önemli destek olarak karşımıza çıkıyor.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir