Üsküdar'da gayrimenkul fiyatları yüzde 70 arttı

Boğaziçi Köprüsü yapılana kadar İstanbul nüfusunun ancak üçte birinin yaşadığı, daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu yakasında fiyatlar, Avrupa yakasıyla yarışır duruma geldi.

Üsküdar'da gayrimenkul fiyatları yüzde 70 arttı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'daki gayrimenkul fiyatları son yıllarda devreye alınan ulaşım hatları ve prestijli projelerle tırmanışını sürdürüyor. Boğaziçi Köprüsü yapılana kadar İstanbul nüfusunun ancak üçte birinin yaşadığı, daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu yakasında fiyatlar, Avrupa yakasıyla yarışır duruma geldi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) ''Mega Projeler'' raporuna göre, Göztepe-Ataşehir bölgesinde markalı konut fiyatlarının metrekaresi 6 bin lira, Sancaktepe'de ve Tuzla'da 3 bin lira, Riva'da ise 2 bin 500 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Anadolu yakasının ilk metrosu özelliğini taşıyan Kadıköy-Kartal metro hattı, Adalet Sarayı ve D-100 güzergahı boyunca uygulanan Kartal kentsel dönüşüm projesi, bölgedeki markalı konut metrekare fiyatlarını 4 bin-5 bin dolar seviyelerine kadar çıkardı.

Rapora göre İstanbul Anadolu yakasında fiyat artışları Üsküdar başta olmak üzere, Göztepe, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Beykoz, Ümraniye, Kartal ve Tuzla'da görülüyor. Özellikle Tuzla'da inşa edilen Viaport Marina adlı 1 milyar dolarlık özel sektör yatırımının da hizmete alınmasıyla bu bölgedeki primin artarak sürmesi bekleniyor.

''ÜSKÜDAR'DA YÜZDE 70'E YAKIN FİYAT ARTIŞI YAŞANDI''

Gayrimenkul değerleme şirketlerinin Değerleme Uzmanlarına göre Marmaray'a entegre edilecek olan Kartal-Kurtköy-Tuzla-Gebze koridorunda önerilen raylı sistem projesiyle Tuzla ilçesinin, kara ve deniz ulaşım alternatifleriyle dikkat çekiyor.

Bölgede gerçekleşen markalı projelerde konum ve manzara durumuna göre değişen değerlerle Anadolu yakasına göre düşük olsa da metrekare fiyatlarının 3 bin-4 bin lira seviyelerine kadar çıktı. Marmaray'la yüksek değerini katlayan Üsküdar'a ilişkin ise uzmanların yorumu şöyle:

''Yaklaşık 1,5 sene önce faaliyete geçen Marmaray ve Üsküdar-Çekmeköy Metro Projesi'yle özellikle Üsküdar'da yüzde 70'e yakın bir fiyat artışı yaşandı. Bölgede çoğunlukla eski yapı bulunmasına ve arsa stokunun az olmasına karşın, mevcut stok üzerinde bu denli fiyat artışı ulaşım fonksiyondan kaynaklanıyor ve adeta ulaşımın gayrimenkul piyasasında ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor.''

Kaynak: Yeni Şafak


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir