Üsküdar'da ''Büyük Dönüşüm'' törenle başladı

Üsküdar'da ''Büyük Dönüşüm'' sloganıyla kentsel dönüşüm yıkım töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle yapımına başlanan projede toplamda 5 bin konut üretilecek.

Üsküdar'da ''Büyük Dönüşüm'' törenle başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da ''Büyük Dönüşüm'' sloganıyla kentsel dönüşüm yıkım töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle yapımına başlanan projede toplamda 5 bin konut üretilecek. Üsküdar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe, Ferah, Küplüce ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerini kapsıyor. 3 mahalle ve 4 farklı noktada yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında 3 etapta toplam, 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim, 2500 araçlık kapalı otopark inşa edilecek.

Üsküdar'da ''Büyük Dönüşüm'' törenle başladı

Üsküdar'da ''Büyük Dönüşüm'' sloganıyla kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan ve yerine yenisi yapılan evler hak sahiplerine teslim edilirken diğer taraftan yeni riskli alanlar tespit ediliyor. Ferah, Mehmet Akif Ersoy ve Küplüce Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilan edilen 180 bin 550 metrekare alanda 566 bina ve 1595 bağımsız birim bulunuyor.

Projenin başlatılması için yapılan kentsel dönüşüm yıkım çalışmalarına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekili Vedat Demiröz, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve çok sayıda protokol katılım sağladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kentsel dönüşüm toplu yıkımı için düzenlenen törende konuştu

Kentsel dönüşüm toplu yıkımı için düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Cumhurbaşkanımız, geçtiğimiz hafta sizlerle, komşularıyla, bir araya gelmiş, kentsel dönüşüme ilişkin taleplerinizi, isteklerinizi dinlemişti. Biz de; hemen tüm ekibimizle, Üsküdar Belediyemizle birlikte harekete geçtik, çalışmalarımıza başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 2018 yılında başlattığımız Çamlıca Cami ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projemizde yeni bir adımı hep birlikte atmak için bir araya geldik. Sadece Üsküdar'ı değil, bütün bir İstanbul'un deprem dönüşümünü ilgilendiren yeni 5.000 konutluk projemize başlıyoruz. Kirazlıtepe, Ferah, Küplüce ve Mehmet Akif Mahallelerimizi içine alan bu büyük dönüşüm, İstanbul'umuza, Üsküdar'ımıza hayırlı uğurlu olsun.'' şeklinde konuştu.

Üsküdar Kentsel dönüşüm toplu yıkım törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ev sahipliği yaptı

Kentsel dönüşüm toplu yıkım törenine ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın çok önemli ve çok büyük bir gün yaşadığını söyledi. Başkan Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'da 'Büyük Dönüşüm' başlığı altında Çamlıca Camii'nin eteklerinde, camiye komşu mahallelerimizde çok önemli ve çok büyük alanı kapsayan bir dönüşüm hamlesinin ilk fitilini satın bakanımızın riyasetinde bugün ateşliyoruz. Hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi 2017 - 2018 yıllarında yine Çamlıca Camii'nin eteklerinde toplamda 180 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşümü başlatmış ve önemli bir mesafeyi kat etmiş bulunuyoruz. Bulunduğumuz noktanın biraz aşağısında ve yine bu dönüşümün ilk etabı olan 504 konutluk 147 iş yerinin içinde olduğu çalışmalarının inşası tamamlandı. Ağustos ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yine bu 180 bin metrekarelik dönüşüm alanının ikinci ve üçüncü etabının ihaleleri yapıldı. Yine buradaki çalışmalarımız bittiğinde hak sahiplerine teslim edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Üsküdar'da 3 etap halinde inşa edilecek projeminin ilk etabında 504 adet konut, 47 adet ticari bağımsız birim, ikinci etabında ise 706 adet konut, 75 adet ticari bağımsız birim, 1 adet cami ve 2 adet lojman yer alacak. Üçüncü etabında ise adet 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlar yer alacak. Proje kapsamında 3 etapta toplam, 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim, 2500 araçlık kapalı otopark inşa edilmiş olacak.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir