Başkan Türkmen Yavuztürk ve Bahçelievler Mahallesi'nde Kentsel Dönüşümü anlattı

Üsküdar'da kentsel dönüşümün yolunu açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar sonrası süreci hızlandırmak için çalışmalarını sürdüren Başkan Hilmi Türkmen, Yavuztürk Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi'nde imar ve mülkiyet sorunu konularında vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Türkmen Yavuztürk ve Bahçelievler Mahallesi'nde Kentsel Dönüşümü anlattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başkan Türkmen'in vatandaşlara kentsel dönüşüm, imar ve mülkiyet sorunu konularında bilgi verdiği programlara, Başkan Yardımcıları Abdullah Ayaz, Zeki Bıyık, Serdar Güleç ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Belediye Meclis Başkan 1. Vekili Esat Kalay, belediye meclis üyeleri Mikail Gürsul, Cevdet Keleş, Saadeddin Karaca, Umut Ekşi ve birim müdürleri katıldı.

Yavuztürk Mahallesi'nde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde programa katılan Başkan Türkmen barınmanın kutsal bir hak olduğunu söyledi

BAŞKAN TÜRKMEN'İN İLK DURAĞI YAVUZTÜRK MAHALLESİ

İlk olarak Yavuztürk Mahallesi'nde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde programa katılan Başkan Türkmen barınmanın kutsal bir hak olduğuna vurgu yaparak, ''İnsanlar uğraşıp didinerek ev sahibi olmaya çalışıyor. Diğer yandan da ülkemiz deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeği var. Bu konular sadece şehrimiz için değil bütün Türkiye için en önemli sorunlardır. 6306 sayılı deprem yasası bu mantıkla çıkartıldı. Her yerde söylüyoruz. Türkiye bir gün dönüşüm yaşayacak. Süresini biz bilemeyiz. Bu sizin tutumunuza bağlı. Bizim gayretimiz vatandaşın önünü açmak daha hızlı hareket edebilme konusunda engelleri ortadan kaldırma noktasına olabilir'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bahçelievler Mahallesi Kentsel Dönüşüm toplantısı

Dönüşümün partiler üstü bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Hilmi Türkmen, ''Allah korusun deprem kapımızı çaldığında sen şu partilisin diye bakmaz. O nedenle bu imar konusunun seçimden seçime gündeme gelmesi de beni son derece rahatsız ediyor. Rakiplerimizi yenelim mantığıyla hareket etmek doğru bir davranış değil. Sonuçta o partili ya da bu partili herkes aynı mahallelerde aynı binalarda ikamet ediyor'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bahçelievler Mahallesi Kentsel Dönüşüm toplantısı

TÜRKMEN, ''BİZ SEÇİMDE SÖZLER VERDİK, BU SÖZLERİN ARKASINDAYIZ İNKAR ETMİYORUZ''

Yavuztürk, Kirazlıtepe, Bahçelievler, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin hepsinin Boğaz Kanunu'nun etki alanında olduğuna değinerek, ''Biz seçimde sözler verdik. Bunlarında arkasındayız inkar etmiyoruz. Sözleri verirken de 10 yıllık deneyimimize güvendik, Büyükşehrimiz var ona güvendik. Hükümetimiz var ona güvendik. Tabi bu 1 yıllık sürede bayağı uğraştık. Boğaz Yasası'nı değiştirmek için çalışma yaptık. Bazı sebeplerden yüzde 20 oranı çıkmadı. Yüzde 15'lik oranda kaldık. O da iyi bir emsal. Burada sıkıntı tapu. Vatandaşın tapusu hisseli. En büyük sorun bu hisseli tapular. Vatandaş kardeşiyle anlaşamıyor komşusuyla nasıl anlaşacak'' diye konuştu.

TÜRKMEN, ''BİZ SEÇİMDE SÖZLER VERDİK, BU SÖZLERİN ARKASINDAYIZ İNKAR ETMİYORUZ''

Başkan Türkmen sorunun çözümünde topun vatandaşta olduğunu söyleyerek, ''Anlaşın gelin diyoruz. Biz Üsküdar'da hatırı sayılır bir dönüşüm yapacağız. 1.6 emsal veriyoruz. Bu şu demek; 100 metre tapuya 150 metre inşaat yapacaksınız demek. Haklı olduğunuz bir nokta komşularla anlaşma noktasında. Örnek olsun diye kendi arsamızda örnek bir uygulamayı hayata geçireceğiz. TOKİ ile yaptığımız anlaşma sonucu 2 ay içerisinde ilk kazmayı vuruyoruz'' dedi.

Görevde oldukları sürece siteye izin vermeyeceklerini belirten Başkan Hilmi Türkmen, ''Parselde anlaşın kooperatif kurun aranızda. Biz belediye olarak bu durumda sizden harç almayacağız. Devlet siz 18 ay boyunca kira yardımı yapıyor. Müteahhiti zengin etmeyin'' diye konuştu.

TÜRKMEN, ''BEN BU İŞE KENDİMİ ADADIM, SİYASET DE UMURUMDA DEĞİL''

TÜRKMEN, ''BEN BU İŞE KENDİMİ ADADIM, SİYASET DE UMURUMDA DEĞİL''

Başkan Hilmi Türkmen, Yavuztürk'ün ardından dönüşümle ilgili olarak vatandaşlarla bir araya gelmek için Bahçelievler Mahallesi'ne geçti. Burada da dönüşüm ve imar sorunları konusunda vatandaşı bilgilendiren Başkan Türkmen, ''Ben sizin sadece belediye başkanınız olmaya değil aynı zamanda avukatınız olmaya talibim. Bu dönüşüm ve imar konularında Allah'ın bir kulunu dahi mağdur etmeyeceğiz. Ben bu iş için kendimi adadım. Siyaset de umurumda değil'' dedi.

Konuşmalar sonrası Başkan Türkmen vatandaşların sorularına yanıtlar verdi. Aynı zamanda sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir