Üsküdar'ın ilk Kentsel Dönüşüm Ofisi Yavuztürk'te açıldı

Üsküdar'da kentsel dönüşümün yolunu açan İBB. Meclisi'nin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi kararı sonrası Yavuztürk Mahallesi'nde vatandaşların yoğun katılımıyla Üsküdar'ın ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Üsküdar'ın ilk Kentsel Dönüşüm Ofisi Yavuztürk'te açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi tarafından Yavuztürk Mahallesi'nde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Hasan Sert ve Rabia İlhan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.

Üsküdar'da kentsel dönüşümün yolunu açan İBB. Meclisi'nin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi kararı sonrası Yavuztürk Mahallesi'nde vatandaşların yoğun katılımıyla Üsküdar'ın ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

BAŞKAN TÜRKMEN, ''MİLLETE RAĞMEN BAŞARI OLMAZ''

Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle açılışın adeta bir miting alanını andırdığı törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK kadrolar olarak verdikleri sözlerinin yanında verilmeyen sözlerin dahi yerine getirildiğine vurgu yaparak ''Bundan mütevekkil 2002'den bu yana milletimizin teveccühüne her seçimde mazhar olarak bugüne gelmiş bulunuyoruz. Biz içeride başka dışarıda başka konuşup kapalı kapılar ardından iş yapanlara benzemeyiz. Millete rağmen başarı olmaz'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK kadrolar olarak verdikleri sözlerinin yanında verilmeyen sözlerin dahi yerine getirildiği ve yapılmaya da devam edildiğini söyledi.

Bölgenin Boğaz Kanunu'na girdiğine değinen Başkan Hilmi Türkmen, ''Boğaz Kanunu'ndan kaynaklanan üç ana plan bölgemiz var. Birincisi ön görünüm, ikincisi geri görünüm, üçüncüsü etkilenme bölgesi dediğimiz bölgelerimiz var'' dedi.

Başkan Hilmi Türkmen, bu üç ana plan bölgelerine giren yerleri; ''Ön görünüm bölgesine giren bölge, Küplüce'den başlayıp aşağı Beylerbeyi'ne doğru olan sahil yolu. Geri görünüm bölgesi NATO yoluna kadar olan alan, etkilenme bölgesi ise sizin bu Yavuztürk Mahallesi başta olmak üzere NATO yolunun sağ tarafında olan bölge. Bu üç plan bölgesinde bizim yaptığımız çalışmalar iki bölgeyi ilgilendiriyor. Bunlar etkilenme ve geri görünüm bölgeleri'' diye sıraladı.

Başkan Hilmi Türkmen, ''Boğaz Kanunu'ndan kaynaklanan üç ana plan bölgemiz var. Birincisi ön görünüm, ikincisi geri görünüm, üçüncüsü etkilenme bölgesi dediğimiz bölgelerimiz var'' dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Yavuztürklüler'e verdikleri sözleri hatırlatan Başkan Türkmen, ''Bu bölgenin imar problemini kesinlikle çözeceğiz diye sözümüz var. Bunun için 1 senedir çalışıyoruz. Bir takım yasal düzenlemeler de yaptık. En son 14 Mayıs'ta İBB. Meclisi'nde karar çıkardık. Bu kararları bir inceleyin. Biz sizlere neler söyledik neler yaptık ve muhalefet partileri ne söyledi neler yaptı. Bu İBB'de çıkan karara gerek CHP gerekse MHP muhalefet edip ret oyu vermişlerdir. Ama biz Boğaz Bölgesi'nde bu iki partiye rağmen kentsel dönüşümü başlatıyoruz'' diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen'den sonra kürsüye gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'de dönüşüm hakkında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ÜLKEDE DİKİLİ AĞACI OLMAYANLARA DUR DEYİN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ''Ankara'yı batıran ve buraya gelip size söz veren ve bu ülkede dikili ağacı olmayanlara dur deyin'' dedi.

Temurci, AK Parti'nin İstanbul'u mega projelerin üssü haline getirdiğini belirterek, ''Şunu özellikle ifade etmem lazım. Burada eğer toplanmışsak ve burada bir hafta önce Ankara Büyükşehir Belediyesini borç batağı içine sokup Ankara'yı batıran biri gelip buraya, size söz vermiş ve sizde inanmışsanız, inanmamışsanız ben bunu burada tekrarlamak zorundayım. Burada önce kalplerimiz arasında bir köprü kurmamız lazım. Ve şunun özellikle altını çizmek istiyorum. Burada bu Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde sizin arzu etmediğiniz, sizin istemediğiniz hiçbir şey olması mümkün değil. Bakın bunun altını çiziyorum'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ''Ankara'yı batıran ve buraya gelip size söz veren ve bu ülkede dikili ağacı olmayanlara dur deyin'' dedi.

Kentsel dönüşüm projelerinin önemine de dikkat çeken Temurci, ''Kentsel dönüşüm projeleri her şeyden önce insanımızın canını kurtarma projeleridir. Burada hiçbir kardeşimin bize oy versin vermesin başımızın tacıdır. Hiçbir kardeşimin burada bu dönüşümden zararla çıkmasını istemiyoruz. Dolayısı ile sizin kaç kat alacağınızdan daha önemli burada size danışılarak bir şey yapılacak. Lütfen buraya siyaseti karıştırmayın. Ama şunu yapın lütfen. Size şuana kadar bu ülkede kim neyi söz verdi ve neyi yaptığına bir bakın'' şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin kurdelasını AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve Milletvekili adayları Hasan Sert ve Rabia İlhan birlikte keserek mahallelilerin hizmetine açtılar.

Protokol konuşmalarının ardından Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin kurdelasını AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve Milletvekili adayları Hasan Sert ve Rabia İlhan birlikte keserek mahallelilerin hizmetine açtılar.

Açılışın ardından Yavuztürk Mahallesi ve çevresinde yapılması ön görülen projeyle ilgili olarak hazırlanan broşürler vatandaşlara dağıtıldı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir