İşte İstanbul'un yeni iş adresleri

Kartal, Ambarlı, Gümüşyaka, iş dünyası-nın yeni adresi oluyor. Değirmenköy'e Teknopark ve ihtisas hastanesi, Hadımköy...

İşte İstanbul'un yeni iş adresleri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul’un yeni metropol planı yavaş yavaş şekilleniyor. İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) Proje Yürütücüsü Prof. Hüseyin Kaptan, onay sürecinde olan İstanbul Çevre Düzeni Planı’nın iş dünyasını ilgilendiren yönlerini açıkladı.

İstanbul Ticaret Gazetesi’nde Soyhan Alpaslan’a konuşan Kaptan, İstanbul’da şehir içinde kalan birçok sanayi alanını taşınmak zorunda olduğunu söyledi. İşte Kaptan’dan İstanbul’un yeni iş adresleri ile ilgili çarpıcı açıklamaları.

YENİ İŞ MERKEZLERİ GELİYOR

Maltepe Sanayi Bölgesi, Bayrampaşa ve Topkapı’daki sanayi alanları desantralize edilecek. Buralardan boşalan sanayinin yerine MİA’lar, yani merkezi iş alanları kurulacak.

Seyrantepe sanayi bölgesinden, Kağıthane’deki sanayi bölgesine kadar alan dönüşümü gerçekleştirilecek.

Gaziosmanpaşa’da, sanayiden merkeze dönüşüm için özel proje alanları yapılacak. Burada orta yoğunlukta ticaret ve hizmetler sektörü gelişecek.

Limanın yükü Diliskelesi ve Ambarlı Limanlarına aktarılacak.

TUZLA OSB TAŞINACAK

İkitelli’de yeni sağlık üniversiteleri olacak. Burada raylı sistemler, karayolu, deniz yolu ve Marmara Bölgesi’nin en büyük havalimanı projesi yer alıyor.

Anadolu yakasının güçlü çekim merkezi olan Kartal, İstanbul’un önemli ofis ve konut merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Tuzla’nın E-5 karayolu, güneyinden başlayarak sanayi alanları ticaret hizmet alanlarına dönüşüyor. Desatralize edilecek sanayi, Tuzla OSB’ye taşınacak.

SİLİVRİ’DE LOJİSTİK MERKEZ

Silivri Gümüşyaka’da büyük bir lojistik merkez olacak. Ankara’dan çıkan biri raylı sistemle ve bir kaç aktarmayla Gümüşyaka’ya gelebilecek. Karayolu bağlantılarını da kuvvetlendireceğiz. Ayrıca Selimpaşa-Silivri arasında yapılacak havalimanı da çok önemli.

Avrupa yakasının lojistik merkezi Hadımköy olacak. Hadımköy sanayi bölgesine raylı sistem ile bağlanacak liman roro ve ro-la taşımacığında da önemini koruyacak.

HALLER HADIMKÖY’E

Tekirdağ’ın Değirmenköy bölgesinde yüzde 70 yeşil alan miktarı korunarak bir teknoloji üssüne dönüşecek. Araştırma, geliştirme, eğitim, hizmet birimi olacak burası. Aynı bölgede ihtisas hastaneleri, yer alacak.

Sebze, meyve ve gıda gibi toptancı halleri kısa bir zamanda yeni yerlerine gidecek. Adresleri Hadımköy. Balık halini yeni yeri ise Gürpınar’da olacak.

YENİBOSNA-GÜNEŞLİ HİZMET SEKTÖRÜNE DÖNÜŞECEK

Hüseyin Kaptan’ın verdiği bilgiye göre, Kartal kıyı kesimi dönüşüm projesi kapsamında, 100’e yakın fabrika bölgeyi boşlatacak, bin yatlık marina yapılacak ve bölgede yüzlerce konut üretilecek. Dudullu, Ümraniye bölgesindeki sanayi yapılaşmaları, organize sanayi bölgeleri bulundukları yerlerden uzaklaşmak zorunda kalacak. Gebze ve Tuzla’ya taşınacaklar. Haydarpaşa Limanı’nın bazı fonksiyonları Ambarlı Limanı’na taşınacak. Ambarlı’daki sanayi ise Marmara Ereğlisi’ndeki eski NATO Limanı’na taşınacak.Yenibosna- Güneşli, Halkalı, İkitelli, Atatürk Havalimanı aksı, hizmet sektörüne dönüşecek. Uluslararası ilişkilerin yoğunlaştığı, finansın tercih bölgesi ve özel sektörün karar alma merkezi olabilecek bir aks olacak.

Bugün

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir