Araç vergilerinde yeni yıl ücretleri belli oldu

2015 yılında ödenecek vergi oranları belli oldu. 4001 cm3 üzeri motora sahip arabanın özel jet uçağının yarısı kadar vergi ödeyecek olması dikkat çekti.

Araç vergilerinde yeni yıl ücretleri belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yeni yıla girerken vergilerde yapılan zamlar da belli olmaya başladı. 2014 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 10,11 olarak açıklandı. Buna göre 3 yaşına kadar olup 1300 cm3'ten küçük silindir hacmine sahip olan araçlar için 591 lira Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödenecek. 4001 cm3 üstü araçların vergisi ise özel jet uçaklarının vergisinin neredeyse yarısı kadar oldu.

EN DÜŞÜK ARABA VERGİSİ 63 LİRA

Otomobiller için ödenecek en düşük vergi tutarı 16 yaşın üzerinde ve 1300 cm3'ün altındaki araçlar için 63 lira olarak belirlendi. En yüksek MTV ise 3 yaşından küçük ve 4001 cm3'ün üzerindeki silindir hacmine sahip araçlar için ödenecek. Bu kategoriye girenlerin MTV için 21 bin 516 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu tutar, bir asgari ücretlinin yıllık toplam gelirlerinden daha fazla. Maliye Bakanlığı, 2013 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden 7 milyar 353 milyon lira vergi geliri elde etti. Bu rakam, 2014'ün Ocak-Kasım döneminde ise 7 milyar 480 milyon lirayı buldu. Kamu bütçesi açısından önemli bir gelir kalemi olarak ifade edilen MTV'ye dün yayımlanan Resmî Gazete'de yeniden değerleme oranı üzerinden zam getirildi. ''2014 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 10,11 olarak tespit edilmiş ve 441 sıra No'lu 'Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği' ile ilan edilmiştir.'' denilen gazetede, Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği'ne de yer verildi.

2015 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi oranları belli oldu

CEP TELEFONU VERGİLERİNE ZAM

Buna göre ''Mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde maktu olarak alınması hükme bağlanan vergi tutarı 2014 yılı için 40,00 TL olarak belirlenmişti.'' denildi. Motorlu Taşıtlar Vergisi'yle ilgili tutarlara bakıldığında ise ödenmesi gereken MTV miktarları 63 lira ile 21 bin 516 lira aralığında değişiyor. Otomobilin yaşı arttıkça ödenen vergi tutarı azalırken motor silindir hacmiyle ödenmesi gereken vergi tutarı aynı doğrultuda yükseliyor. Uçak ve helikopterlerle ilgili Motorlu Taşıtlar Vergisi tarifesi daha farklı. Bunlarda kilogram baz alınıyor ve kilogramı arttıkça ödenmesi gereken miktar da artıyor. Yaşla vergi arasındaki bağlantı ise otomobillerdekiyle aynı. Uçak ve helikopterlerde en düşük MTV tutarı, bin 150 kilogramın altında ve 11 yaşından büyük uçak ve helikopterler için 5 bin 732 lira olarak açıklanırken, en yüksek tutar 20 bin bir kilogramın üzerindeki ve 1-3 yaş aralığındaki uçak ve helikopterlerde gözlendi. Bu tutar, 47 bin 821 lira olarak açıklandı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir