Üsküdar Belediyesi, TÜMSİAD'la ÜSİM protokolü imzaladı

TÜMSİAD'ın düzenlediği ''İnşaat Sektörel Fuar Günleri'' etkinliğinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar bir araya geldi. Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmasının ardından ÜSİM için önemli bir protokole imza attı.

Üsküdar Belediyesi, TÜMSİAD'la ÜSİM protokolü imzaladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen İnşaat Sektörel Fuarında Üsküdar Belediyesi bünyesinde bulunan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ve (TÜMSİAD) arasında protokol imzalandı.

Üsküdar Belediyesi, TÜMSİAD'la ÜSİM protokolü imzaladı

Düzenlenen fuara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal'ın yanı sıra ulusal ve uluslararası pek çok katılımcı ve 43 firma temsilcisi katıldı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen İnşaat Sektörel Fuarında Üsküdar Belediyesi bünyesinde bulunan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ve (TÜMSİAD) arasında protokol imzalandı.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 30 Mart seçimleri öncesi ''Gençlerimizi iyiler ve iyiliklerle buluşturacağız'' diye verdikleri sözü hatırlatarak ''Bugün burada yapacağımız protokolle işsiz gençlerimize bir katkı sağlama olanağı bulacağız. Bugüne kadar 1600 civarında gencimizi iş sahibi yaptık. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Hedefimiz 5 bin kişiyi işe yerleştirmek. Bugün atılan imzalarla belki bu rakam 10 bin olacak'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, yaşanılan en büyük sıkıntının kalifiye eleman konusunda olduğunu belirtirken, ''Sizin ihtiyaçlarınızı öğreniyoruz. Adayları buna uygun şekilde ön değerlendirmeden geçirerek sizlere yönlendiriyoruz. Dolayısıyla işe alım süreçlerinize aktif destek sağlıyoruz. İş arayanların profillerini ihtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirmek amacıyla sizlerle birlikte projeler planlıyor ve uyguluyoruz'' dedi.

Üsküdar Belediyesi, TÜMSİAD'la ÜSİM protokolü imzaladı

ÜSİM'in İŞKUR ile de protokolü bulunduğuna değinen Başkan Hilmi Türkmen, ''İşbaşı eğitim programı, 6 aydan 54 aya kadar işverene destek gibi desteği siz değerli işverenlere sağlıyoruz'' diye konuştu. Başkan Türkmen, işverenler ile iş arayanlar arasında ''garantör'' konumunda olduklarına vurgu yaparak, ''ÜSİM'e 13 bin başvuru oldu. Bunların 11 binini firmalara yönlendirdik. Yapılan görüşmelerde 1547 istihdam sağlandı. Veri tabanımızda hali hazırda ön mülakatları yapılmış durumda; 750 mühendis, 150 mimar, 100 inşaat teknikeri, 120 iş güvenlik uzmanı iş arayanımız bulunuyor.Tüm bu işleri siz değerli işverenlerimiz, İŞKUR, TÜMSİAD ve diğer STK'larmızla yakın işbirliği içerisinde başarabiliriz'' diye konuştu.

Başkan Türkmen'in ardından kürsüye gelen TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, yaptıkları çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Topal'ın konuşması sonrası TÜMSİAD bünyesinde bulunan iş adamlarının elaman ihtiyaçlarını ÜSİM'den karşılayacağı protokol Başkan Türkmen ve Eyüp Topal arasında imzalandı.

Başkan Türkmen, çalışmalarından dolayı TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal'a ve ÜSİM'e teşekkür etti.

İmza töreni sonrası Başkan Hilmi Türkmen, fuar alanındaki stantları gezerek firma yetkilerinden kısa bilgiler aldı. Birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek çalışanlara başarılar diledi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir