Tüketicilerin Hakları Üsküdar'da ele alındı

4. Tüketici Hukuk Kongresi Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Kongrenin açılış programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tüketicilerin hukukunun korunmasının son derece önemli olduğu vurgu yaptı.

Tüketicilerin Hakları Üsküdar'da ele alındı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük hukuk kongresi olma özelliğini taşıyan kongre 20-21-22 Kasım tarihleri arasında 3 gün boyunca devam edecek ve 14 konu başlığı altında 60 kişi konuşma yapacak. Hakimler, savcılar, akademisyenler, Yargıtay üyeleri, Bakanlıklar Kurulu, bürokratlar, avukatlar, tüketici kuruluşları, şirketlerin hukuk danışmaları ve üniversitelerin hukuk fakültesi öğrencilerinin katılacağı programlarda tüketici haklarının korunup geliştirilmesi için çözüm yolları aranacak.

Kongrenin açılış programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tüketici haklarının korunmasının ne denli önemli olduğuna vurgu yaptı. Türkmen, ''Var olmanın, gelişmenin, kalkınmanın toplumsal bütünleşmenin, barışın, huzurun, her şeyin üzerine bina edildiği, her şeyin merkezi, çözümü olan hukuku konuşmak için beraberiz. Üsküdar Belediyesi olarak, hukuk alanında böylesine önemli bir konuda çok kapsamlı ve katılımlı özel bir kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz'' dedi.

Türkmen, kongrede A'dan Z'ye tüm sorunların konuşulacağını belirtip, ''Alanında yetkin hukukçular ve akademisyenler, özel sektör temsilcileriyle sorunları konuşarak çözüm yollarını arayacak. Hepimiz dikkatle dinleyip, öğreneceğiz, farkına varacağız. İnanıyorum ki çok kıymetli kazanımlar elde edeceğiz'' diye konuşarak kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Kongreye katılan Gümrük Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de, etkinliği düzenleyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hakan Topbaş'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: ''Hakan Bey'i tebrik ediyorum. Uzun çalışmalar sonucunda katılımları bu noktalara taşımayı başardı. Hepimiz tüketiciyiz bu nedenle birinci önceliğimiz tüketici haklarını korumak olmalıdır'' dedi.

Bakan Yardımcısı Metin, tüketici hakları konusunda 3 önemli noktanın olduğuna vurgu yapıp ''Birincisi tükecilerin bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi. İkincisi tüketicilerin eğitimi. Üçüncüsü tüketicilerin korunması kollanması'' diyerek, bu konuda çok önemli hukuki alt yapının hazırlanıp sağlamlaştırıldığını söyledi.

Konuşmaların sonrasında Tüketici Hukuku 2014'e sponsor olan kurum kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir