Emlak ve Çevre Temizlik Vergi borçlarından kurtulma fırsatı

Üsküdar Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergi borcu olanlara büyük kolaylık sağlıyor. 30 Nisan 2014 öncesine ait borçlara, cezai faiz, gecikme faizi ve gecikme zamlarını siliniyor. Yeni yapılandırmaya ise taksitlenme imkânı sunuluyor.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergi borçlarından kurtulma fırsatı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair Kanun 11 Eylül 2014 Tarihli ve 29116 Sayılı Resmî Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

EMLAK VE CEVRE TEMİZLİK VERGİ BORÇLARINA SON

Belediyeden yapılan açıklamada yasayla ilgili şu cümlelere yer verildi; ''Yasanın Belediyeleri ilgilendiren bölümünde 6552 sayılı Kanunun 73'üncü maddesinin 16'ncı fıkrasının (a ve b) bendlerine göre, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan EMLAK VERGİSİ, ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zamları, su abonelerinden olan Su kullanımından kaynaklanan alacakları ile bunlara bağlı fer'i (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dahil) alacakların madde kapsamında yapılandırılması mümkündür.

FAİZLER SİLİNİYOR

Yapılandırma kapsamına giren alacaklardan bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla vadesi geldiği hâlde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacakların ödenmemiş kısmının tamamının ödenmesi şartıyla, bunlara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi ferî amme alacaklarından vazgeçilerek bunlar yerine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi esası getirilmiştir.''

EMLAK VERGİ DAİRESİ HAFTA SONU DA ÇALIŞACAK

Sağlanan bu imkândan yararlanmak ve borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenler, kimlik ve vekâletnameleriyle birlikte Emlak Vergi Dairesi'ne gelerek yetkililerden daha kapsamlı bilgi alarak borçlarını yeniden yapılandırabilirler.

Üsküdar Belediyesi Emlak Vergi Dairesi, yoğunluk oluşmaması ve hafta içi çalışanların da bu fırsattan yararlanması için Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin ikinci dönemi olan Kasım ayı süresince hafta sonları da çalışacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir