Üsküdarlı gençlere hem eğitim hem istihdam

Üsküdar Kaymakamlığı'nın başvuru yaptığı, Üsküdar Belediyesi'nin de proje ortağı ve destekçisi olduğu ''Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi'' İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan hibe alarak 1 Temmuz 2014 tarihinde faaliyetlerine başladı.

Üsküdarlı gençlere hem eğitim hem istihdam
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Kaymakamlığı Etüt-Proje Birimi ile Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün girişimleriyle İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan hibe alan proje çerçevesinde, Üsküdar; Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yer alan çok işlevli bir merkeze sahip oluyor.

Endüstriyel Otomasyon alanındaki son teknoloji eğitim setleri ile donatılacak olan ''Üsküdar İnovasyon Merkezi'' Üsküdar'da bir ilk. Projeden ilk yılda 18-35 yaş arasındaki üniversite, MYO veya meslek lisesi mezunu 40 issiz genç, Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Bölümü 11. ve 12. sınıflarında eğitim gören 50 öğrenci ve mekatronik alanda eğitim alacak olan 10 teknik öğretmen yararlanacak. Merkezde kurulacak Mekatronik Laboratuvarı'nda toplamda 90 gence robot üretim ve otomasyon konularında birebir üretim eğitimi verilecek ve sektöre mekatronik alanda nitelikli personel yetiştirilecek. Proje sonucunda; eğitim alan gençlere mekatronik alanda istihdam sağlanacak. İstanbul genelinde bir ihtiyaç olan, kapsamlı bir teknik donanımın ve son teknolojik ürünlerin yer aldığı modern merkez, Üsküdar?da kurulan ilk inovasyon merkezi olma özelliğine de sahip olacak.

Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi kapsamında eğitim faaliyetleri Ocak 2015'te başlayıp 5 ay sürecek. Proje, 31 Haziran 2015 tarihinde faaliyetlerini tamamlayacak. Eğitim programı ve kayıtların alınması, Üsküdar Belediyesi ve ÜSİM internet sitelerinden duyurulacak.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler www.uskudarinovasyonmerkezi.org adresinde yer alıyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir