Üsküdar'ın yeni patronları hazır

Üsküdar Belediyesi'nin, KOSGEB ile birlikte gerçekleştirdiği ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı''na katılan genç girişimciler, eğitimlerini tamamlamak üzere. 30 patron adayı kendi iş yerlerini kurmak için gün sayıyor.

Üsküdar'ın yeni patronları hazır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcileri desteklemek amacıyla KOSGEB ile protokol imzalamıştı. ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' projesi kapsamında 30 genç girişimciye Üsküdar Belediyesi tarafından ücretsiz eğitim verilmeye başlandı.

Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden eğitimlerde sona gelindi. 15 Eylül gününden itibaren ücretsiz kursa başlayan patron adaylarına, 24 saati atölye çalışmaları olmak üzere toplam 70 saat eğitim veriliyor.

26 Eylül günü eğitimlerini tamamlayacak olan patron adayları Üsküdar Belediyesi'nin verdiği destekle projelerini gerçekleştirmede çok iyi bir seviyeye geldiklerini ifade ettiler.

DUYGU YALÇIN; ''PLANLAMA STRATEJİMİ GELİŞTİRDİM''

Girişimcilerden Duygu Yalçın, çocuk, tekstili ve oyuncak üzerine proje yaptığını belirterek, ''KOSGEB'in web sayfasını sürekli takip ediyordum. Üsküdar Belediyesi ile böyle bir projeyi uygulamaya koyduklarını görünce hemen müracaat ettim. Eğitimlerimiz çok iyi gidiyor. Ne eksik yönlerimiz var, neler yapabiliriz, projemize başka neler katabiliriz onları görüyoruz. Aldığımız eğitimler sayesinde planlama stratejilerimizi şekillendirdik'' dedi. Yalçın isteklerini ise ''Daha fazla eğitimler verilmeli ve KOSGEB destek bütçesi daha da artırılmalı, ya da başka finansal kaynaklar sunmalılar. O kaynaklara ulaşabilmemiz için bize yol gösterebilirler'' şeklinde sıraladı.

AHMET ZAHİT; ''KENDİ İŞYERİMİ HEDEFLİYORUM''

''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''ni sosyal medya üzerinden duyduğunu ve son gün müracaat ettiğini belirten Ahmet Zahit, tekstil üzerine iş yeri kurmayı hedefliyor. Üsküdar Belediyesi'nin bu konuda destek olmasının, eğitimler vermesinin çok faydalı olduğunu belirten Zahit, ''Herkese hibe çıkacağı kesin değil ama bu yönde eğitimler almak ilerleyen dönemler için kesinlikle faydalı olacak.

Ben tekstil tasarım üzerine proje geliştiriyorum. Tasarım yapıyorum, çalışmalarım var ama bu konuda bir girişimim olmadı. Buradan elde ettiğim bilgi ve tecrübelerle kendi işyerimi kurmayı hedefliyorum. Belediyelerin, bizim gibi gençlere yönelik eğitim programları, kültür sanat programları uygulamasını isterim. Genç girişimcilere, sanat veya kültürle ilgili çalışma yapmak isteyenlere destek verilebilir. Mesela sokak sanatları olabilir.'' dedi.

ELİF DEDEOĞLU; ''NE YAPACAĞIMI ARTIK BİLİYORUM''

Evlilik web sitesi ve onun bir de İphone uygulamasını yapmayı hedeflediğini belirten Elif Dedeoğlu, Üsküdar Belediyesi'nin genç girişimcilere böyle bir imkân sunmasını çok olumlu bulduğunu belirtiyor.

Dedeoğlu, ''Evlenecek olan çiftlere A'dan Z'ye evlilik rehberi sunmak istiyorum. 2006'dan beri yürüttüğüm bir web sitesi var. Bunca senenin tecrübesini kullanarak web sitemi kurumsallaştırıp mobil uygulamasını yapacağım. Bu kurs sayesinde, iş kurma ve istihdam alanında neler yapmam gerektiğini artık çok iyi biliyorum'' dedi.

FUNDA DEDEOĞLU; ''PERSONEL KONUSUNU ÜSİM'LE ÇÖZECEĞİM''

Elif Dedoğlu ile akraba olan ve birlikte kursa kabul edilen Funda Dedeoğlu ise organik ve doğal içerikli makyaj malzemesi ve cilt bakım ürünlerini Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Yolda yürürken gördüğü broşür sayesinde projeden haberdar olduğunu belirten Funda Dedeoğlu, Üsküdar Belediyesi'nin işsizlik sorununu çözmek için geliştirdiği ÜSİM (Üsküdar İstihdam Merkezi) projesinin önemine dikkat çekti. Girişimcilik üzerine aldıkları eğitimin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Dedeoğlu, ''Eğitim sırasında Üsküdar Belediyesi'nin kurduğu ÜSİM biriminden haberdar oldum. Üsküdar Belediyesi, hem iş yeri kurma konusunda eğitim veriyor hem de eleman bulma konusunda büyük destek sağlıyor. İş yerimi kurduktan sonra eleman istihdamını ÜSİM üzerinden çözeceğim. Belediye zaten eğitim vermiş, biz bir daha eğitim vermek zorunda değiliz. Hem masraf hem zaman açısından kolaylık sağlayacak bir fırsat. Personel konusunda Üsküdar Belediyesi'nden destek almak bizim için avantaj olacak'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir