Üsküdar'da kentsel dönüşümle birlikte 'Üsküdar Evleri' geleneği başlayacak

TRT Radyo 1'de Sırrı Er'in sunduğu Yönetimler ve Çözümler Programının konuğu olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede başlatılan yerinde dönüşümle ilgili verdi. Türkmen, kentsel dönüşümde ''Üsküdar Evleri'' geleneğini başlatacaklarını kaydetti.

Üsküdar'da kentsel dönüşümle birlikte 'Üsküdar Evleri' geleneği başlayacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'ın tarihiyle ilgili bilgi veren Başkan Türkmen, İstanbul'un fethinden yaklaşık 350 yıl önce Müslümanların ata yurdu Üsküdar'ın o günden bu yana sevginin ve tahammülün şehri olduğunu kaydetti.

Projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Türkmen, en önemli projenin, yerinde kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, Ümraniye sınırı yakınlarında, Boğaz arka görünüm bölgesinde, mülkü belediyeye ait arazilerde yerinde dönüşüm projesini başlatacaklarını söyledi. Olağan üstü toplanan Üsküdar Belediyesi Meclisi'nin kararından sonra çalışmaların başladığını da belirten Türkmen, ''Yapılacak olan evler, yeni bir estetik anlayışla yükselecek. Üsküdar'a yakışır konutlar olacak, Üsküdar evleri olacak. 2015 yılının ilk aylarında ciddi konut üretmiş olmayı hedefliyoruz. Üsküdar'a karşı herkesin bir görevi, sorumluluğu var. '1-2 kat fazla imar verin biz evimizi yapalım' anlayışı kolaycılık oluyor'' diye konuştu.

ESTETİK BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR

Başkan Hilmi Türkmen, kentsel dönüşüm ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, ''Üsküdar Evleri geleneği başlatacağız. İnsanlar artık şehirlerde estetik yapılar görmek istiyor. Biz bu yıl ramazan çadırımızı bu anlayış doğrultusunda yaptık ve Üsküdarlılardan çok olumlu tepkiler aldık. Estetik belediyeciliğin uygulanacağı en önemli yer Üsküdar'dır. İnşaat ve konutlarda estetik olmazsa olmazımızdır. Bu anlayışla güzel bir geleceği çocuklarımıza bırakmış olacağız.''

ÜSİM GENÇLERE UMUT OLDU

Sırrı Er'in ilçedeki işsizlikle ilgili sorusu üzerine, Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM)'i kurduklarını belirten Başkan Türkmen, Üsküdarlı gençlerin iş sahibi olmaları için Belediye olarak önemli bir projeyi başlattıklarını söyledi. ÜSİM sayesinde 90 günde 712 gencin iş sahibi olduğunu ifade eden Türkmen, hedeflerinin 5 yılda 5 bin Üsküdarlı genci iş sahibi yapmak olduğunu vurguladı.

SURRE ALAYI YENİDEN CANLANACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eylül ayında gerçekleşecek olan Surre Alayı etkinliğine de değindi. Surre Alaylarının tarihi önemine değinen Başkan Türkmen ''Osmanlı döneminde Surre Alayları büyük bir öneme sahipti. Çok eski bir geleneği tekrar başlatacağız. 5 Eylül günü hacı adaylarını aynı şekilde Üsküdar'dan develerle mukaddes topraklara uğurlanacağız'' dedi.

''SOKAK HAYVANLARINA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKIYORUZ''

Doğal ortamlarından kopan sokak hayvanlarına Belediye olarak büyük bir hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Türkmen ''Doğal ortamlarından kopmuş sokak hayvanları için, Üsküdarlı hayvanseverlerimiz ve gençlerimizle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Onlar için parklara barınak, mama ve su kapları koyuyoruz. İnancımız, geleneklerimiz hayvan haklarını ihmal etmememizi bize öğretiyor'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir