Euro 2008'e 4 milyar 650 milyon izleyici

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Affan Keçeci, EURO 2008'in tüm maçlarının 4 milyar 650 milyon kişi...

Euro 2008'e 4 milyar 650 milyon izleyici
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
TFF Merkez Hakem Kurulunca (MHK) Antalya'nın Belek beldesinde düzenlenen 2007-2008 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri başladı. Seminerin açılışında konuşan Keçeci, futbolun ekonomileri yönetir duruma geldiğini belirterek, FIFA'nın yaptığı bir araştırmaya göre, dünyadaki her 22 kişiden birinin futbol oynadığını söyledi. Keçeci, “Bu da dünyada 265 milyon kişinin futbol oynadığını ortaya koyuyor” dedi.

EURO 2008'in 200 ülkede televizyonlarda canlı yayınlanacağını dile getiren Keçeci, her maçı 150 milyon kişinin izleyeceğini kaydederek, “EURO 2008'de tüm maçları 4 milyar 650 milyon kişinin izleyeceği hesaplanıyor” diye konuştu.

Keçeci, Türkiye'de de her 100 kişiden 85'inin futbolla ilgilendiğini vurgulayarak, “Herkes futbolu biliyor. Herkes futbolu bildiği için sizin göreviniz çok zor” dedi.

“SİZİ RAHAT BIRAKSINLAR”

Türkiye'de gazetelerin 4-5 sayfasının spora ayrıldığını, televizyonlardaki programlarda ise hakemlerin “gözlerini açıp kapayana kadar görerek düdük çaldıkları” pozisyonların dakikalarca tartışıldığını dile getiren Keçeci, “Sizleri çok seviyoruz. Her koşulda yanınızdayız. Hiçbir şeyden çekinmeyeceğiz, çünkü doğru yoldayız” diye konuştu.

Yurtdışındaki maçlarda görev yapan hakemleri arayarak başarılar dilediğini, buna karşın Türkiye'deki maçlardan önce veya sonra hiçbir hakemi aramadığını anlatan Keçeci, “Hiçbirinizden endişemiz yok. Herkesten sizi rahat bırakmalarını istiyorum. Elbette yapıcı eleştirilerden ders alacaksınız ama hakaretvari yorumlarda önünüzde siper olacağız” dedi.

Göreve başladıkları gün TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un “formalarınızı dışarıda çıkaracaksınız” dediğini ifade eden Keçeci, şöyle konuştu:
“Fahri olarak bu görevi yapma sebebimiz ülke ve futbol sevgisidir. Elbette hepimizin gönlünde takımlar yatmakta. Benim Beşiktaşlılığımı kimse yargılayamaz ama bir Allah'ın kulunun tarafsızlığımdan şüpheye düştüğünü gördüğüm an futbol ailesindeki görevimden ayrılırım.”
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hilmi Ok da seminere 3'ü KKTC'den olmak üzere 155 hakemin katıldığını bildirdi. Hakemlerin ilk devre genelde başarılı olduklarını dile getiren Ok, “Ancak ilk 5-6 hafta Türk hakemlerinin yapmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği adına konuşan Tayfun Bayındır ise İtalya'da 55, İngiltere'de 38, İspanya'da 23, Türkiye'de ise 8 hakem yorumcusu olduğunu söyledi. Türkiye'deki yorumcuların tamamının eski hakem oluğunu ve 3'ünün MHK başkanlığı yaptığını belirten Bayındır, “Sizi en ağır eleştirenler de yol gösterenler de sizin aranızdan çıkmış. Mahkemelik olduğunuz yorumcuları da içinizden çıkartmışsınız” diye konuştu.

Bayındır, ilk yarıda uluslararası maçlarda görev yapan Türk hakemlerinin üst düzeyde yönetim göstererek, başarılı olduklarını, ancak bunun MHK tarafından yeterince anlatılamadığını sözlerine ekledi.

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir