Üsküdar Yerinde Dönüşüm ile Ayağa Kalkacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi sakinlerine seslendi.

Üsküdar Yerinde Dönüşüm ile Ayağa Kalkacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar'da, Esenler'de ve Beyoğlu'nda olduğu gibi, kimseyi mağdur etmeden yerinde dönüşüm yaparak Üsküdar'ı yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı'na da yüklenen Topbaş, Afet yasası olarak bilinen imar yasasını Anayasa Mahlemesi'ne dilekçe vererek iptal ettirdiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi sakinlerine seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nde yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı. Başkan Topbaş'a İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen eşlik etti. Yavuztürk Mahallesi'nde bulunan seçim irtibat bürosunun önündeki boş alanda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Kadir Topbaş, Yavuztürk Mahallesi'ne imar ve yerinde kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Söz verdiğimiz herşeyin arkasındayız

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı konuşmada, ''Söz verdiğimiz herşeyin arkasındayız. İnşallah bunları hiçbir zaman için sizlerle birlikte çıktığımız bu yolda ne siz bizi yanlız bıraktınız nede biz sizi yanlız bıraktık. Hiçbir zaman yapamayacağımız şeylerin taahüdünde bulunmadık. İnşallah sayın Kadir başkanımızda bugün sizlere bu mahallemizde şimdiye mağdur olunan bir konuda yardımcı olunacağını beyan edecek'' dedi.

Yavuztürk'te 2 emsal, 8 kata kadar imarla yeni boş alanlar olacak inşallah...

Yavuztürk'te 2 emsal, 8 kata kadar imar

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise konuşmasında ''Yavuztürklüler bugün burayı Yavuztürk'ün Yenikapısı haline getirdiniz sizlere çok teşekkür ediyorum. Şuanda Yavuztürk'te maalesef elimizdeki en geniş boş alan burası ve inşallah yeni dönemde Kadir başkanımızın, beraberinde çevre ve şehircilik bakanlığımızın çıkardığı yasalarla beraber inşallah başlanan fakat sonuçlanmayan projelerle inşallah Yavuztürk'te 2 emsal, 8 kata kadar imarla yeni boş alanlar olacak inşallah... Böylelikle yeni meydanlara kavuşacağız,  yeni yeşil alanlara kavuşacağız, yeni spor alanlarına daha önce bir lisemiz yoktu diyorduk inşallah lisemize kavuşacağız. Ve bu dönemde yaptırdığımız okullarımızla en azından eğitim alanında rahatladık şimdi inşallah büyükşehir belediye başkanımız ve bakanlığımızla beraber dönüşüm önce Yavuztürk'ten başlayacak inşallah...'' dedi.

Hilmi Türkmen, ''30 Mart'tan sonra bu kentsel dönüşümü, yerinde dönüşüm mantığıyla hep birlikte yola devam etmek istiyoruz''

30 Mart'tan sonra durmak yok yola devam

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Mahallesi'ndeki mitingde yaptığı konuşmada ''Sevgili kardeşlerim biliyorsunuz biz aylardır 'kentsel dönüşüm, kentsel dönüşüm' diyip duruyorduk. İnşallah 30 Mart'tan sonra bu kentsel dönüşümü, yerinde dönüşüm mantığıyla hep birlikte Allah'ın izniyle başta dünya liderimiz başbakanımız olmak üzere elbetteki kendisi bir İstanbul beyefendisi ve kendileri bir mimar, Kadir ağabeyimizle birlikte ve elbetteki bu kadroya birde hukukçu lazım olduğuna göre Avukat Hilmi Türkmen olarak bizler yerinde dönüşümde, kentsel dönüşümde 30 Mart'tan sonra durmak yok yola devam etmek istiyoruz.'' dedi.

Planlar Halk ile Beraber Belirlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kadir Topbaş, ''Her alanda yaptıkları yatırım ve hizmetlerle İstanbul'un çehresini değiştirdiklerini'' söyledi. Topbaş, kimseyi mağdur etmeden yapacakları kentsel yenileme ile Üsküdar'ı ve Yavuztürk Mahallesi'ni yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. ''Bağcılar'da, Esenler'de, Beyoğlu'nda bunu yapıyoruz'' diyen Kadir Topbaş, ''Gidin oradaki insanlara sorun. Belediyeler bunu yapıyor ama kimseyi mağdur etti mi? Size hangi imkanları verdi? Haksızlığa uğradınız mı? Buralar yapılırken belediye başkanı sizinle oturacak ve nasıl bir plan geliştirileceğini belirleyecek. Başbakanımız geçen ay Ankara'daki toplantıda katılımcı şeffaf bir yönetim anlayışı ilan etti. Belediye başkanı gelecek ve ne isteniyor, ne gerekiyor konuşacaksınız. Özellikle herkes yatırımlardan, hizmetlerden bilgi sahibi olacak'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi sakinlerine seslendi.

Boğaziçi İmar Kanunu Yeniden Düzenlenecek

Yavuztürk Mahallesi'ndeki başta imar problemi olmak üzere yaşanan eksikliklerin geçmiş yönetimlerin yanlış uygulamalarından kaynaklandığını belirten Topbaş, bu sorunları çözmek istediklerini ancak bazılarının buna engel olduğunu ifade etti.

Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: ''Afet alanlarıyla ilgili 2012 Haziran'da çıkan bir yasanın 9. Maddesi size imar hakları vermişti. Bugün CHP'nin Üsküdar belediye başkan adayı olan kişinin de imzası olan bir başvuru ile Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdiler. Bunların zihniyeti önce bozarlar sonra bozuk düzen diye bağırırlar. Bunlar hizmet değil vatandaşa eziyetten başka bir şey vermezler. Başbakanımızla Boğaziçi İmar Kanunu ile ilgili görüşme yaptık.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi sakinlerine seslendi.

Bu kanunun kökten yenilenmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Başbakanımızın da düşüncesi böyle. Bu yasanın 9. Maddesi iptal edilmemiş olsaydı zaten böyle bir sorundan konuşuyor olmayacaktık. Sadece Üsküdar değil, sizin bu mahalle değil, Sarıyer'de de Beykoz'da da diğer taraflarda aynı sorun var. O madde bu imkanı getiriyor ve büyük ölçüde mağduriyeti ortadan kaldırıyor. Ama maalesef bu işi anayasa götürüp iptal ettirdiler ama üzerinde çalışmalar yapılıyor. Yeter ki bize güvenin. Bize inanın.''

Tapular Dağıtılmaya Devam Ediyor

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde tapuları dağıtmaya başladıklarını ve buna devam edeceklerini dile getiren Başkan Topbaş, ''İstanbul'un değişik yerlerinde Büyükşehir'e ait alanlarda işgaller vardı. Biz Kartal'da Sarıyer'de tapuları vermeye başladık. Aynı şekilde Maltepe'de, Ataşehir'de, Sarıyer'de, Avcılar'da Büyükçekmece'de küçük bedeller karşılığında yasanın öngördüğü bedeller çerçevesinde bu tapuları vereceğiz. Ayrıca Milli Emlak'a ait yerler var. Bakanlık oraları belediyeye vererek orada da tapu verme imkanı ortaya çıkıyor. Bakanlık Beykoz'un tapularını verme işini bize bıraktı. Biz dedik ki ilçe belediyesi bu işi daha iyi çözer ve belediye başkanına verdik. Orada şu anda tapuları dağıtıyor'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi sakinlerine seslendi.

Sahte Tebligatlarla Vatandaş Kandırılıyor

Son günlerde sahte tebligatlarla vatandaşın kandırılmak istendiğini söyleyen Topbaş, ''Gelip buraya 'AK Parti'ye oy verirseniz binalarınızı yıkacaklar, peşkeş çekecekler'' derler. 10 yıldan beri burada kimin evini yıktık. Kimsenin boynunu bükecek, göz yaşı döktürecek hiçbir karara başkan olarak imza atmam. Çünkü biz vatana millete insana hizmetin ne olduğunu karşılığının ne olacağını gayet iyi biliyoruz. Son günlerde diyorlar ki Kadir Topbaş adına hazırlanmış sahte tebligatlar hazırlayıp gece yarısı evlere dağıtacaklar. Böyle bir şey yok. Allah şerlerinden korusun. Biz ilk geldiğimizden ayda 50 bin öğrenciye burs verirken, CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürüp bunu iptal ettirdiler. Daha sonra da CHP gençlik kollarını belediye önüne getirip burslarımızı istiyoruz dedirttiler. Hem iptal ettireceksin hem de organizasyon yapıp burs istiyoruz dedirteceksin. Bunların yapısı bu'' şeklinde konuştu.


Üsküdar Postası


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir