BBP Liderinden 'paralel devlet' tepkisi

BBP Lideri Mustafa Destici Üsküdar'da yaptığı konuşmasında ''Gündemi perdelemek için paralel devlet ortaya koydular'' dedi.

BBP Liderinden 'paralel devlet' tepkisi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da partisinin seçim bürosunun açılışına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümete ve Başbakan'a yüklendi. Hükümetin izafi ve sanal bir düşman ilan ettiğini ileri süren Destici, ''Bir paralel devlet ortaya koydular ve bütün meydanları bununla geçiştiriyorlar. Milletin asıl derdini ve asıl problemlerini konuşmuyorlar. Tamamen gündemi perdeliyorlar.'' dedi.

Büyük Birlik Partisi'nin Altunizade'de seçim kordinasyon merkezinin açılışına, Mustafa Destici'nin yanı sıra BBP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Yelis ve partililer katıldı.

AK Parti'nin gündemi perdelemek için sanal ve izafi bir düşman ilan ettiğini ileri süren Destici, ''Milletin açlığına çare üretemediler, güvenliğini, refahını temin edemediler. Ama meydanlarda siyaset üretmeye, milleti ayrıştırmaya, milleti kamplaştırmaya ve milleti bölmeye devam ediyorlar. İzafi ve sanal bir düşman ilan ettiler. Bir paralel devlet ortaya koydular ve bütün meydanları bununla geçiştiriyorlar. Milletin asıl derdini ve asıl problemlerini konuşmuyorlar. Tamamen gündemi perdeliyorlar'' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a seslenen Mustafa Destici, ''Buradan soruyorum. Sayın Başbakan BDP'nin eş başkanı yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceklerini söylüyor. Buna cevabınız nedir. Türk milleti bunu öğrenmek istiyor. Biz iktidarın buna cevabını öğrenmek istiyoruz. Meclisteki partilerin, ana muhalefet partisinin cevabını öğrenmek istiyoruz. Ama görüyoruz ki hiç birinden tık yok.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Destici, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk iddialarına da değindi. Destici şöyle konuştu: ''Dün meclisten adına demokratikleşme paketi dedikleri bir paket çıkarttılar. Demokrasinin d'si ile ilgisi olmayan maddeleri içeren paket geçirdiler. Sadece iktidarlarını garanti altına alma adına, sadece kendi makamlarını koruma adına, sadece ucu kendilerine dokunan soruşturmalardan kurtulma adına, adına demokratikleşme paketi dedikleri bir paket çıkarttılar. Bu paketin demokrasiyle bir alakası yok. Eğer demokrasi istiyorsanız, eğer siz Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyorsanız. O zaman bu büyük Türk milletini yeni sivil demokratik bir anayasaya kavuşturacaksınız. Buraya gelirken her yerin bayrak ve afişlerle donatıldığını gördüm. Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Biz bunların hesabını soracağız. Allah'ın izniyle bu millet bize izin verdiğinde, Yüce Rabbim takdir ettiğinde, soyanlardan da, çalanlardan da, bölenlerden de mutlaka hesabını soracağız. Nereye giderlerse gitsinler.''

Hükümetin dış politikasını da sert bir dille eleştiren Mustafa Destici, iktidarın PYD'ye gösterdiği ilgi ve desteğin onda birini Suriye, Irak, Kırım ve Tatar Türkleri'ne göstermediğini belirterek, ''Suriye Türkmenleri'nin Milli Hareket Partisi'nin kuruluş kongresine katıldım. Ne acıdır ki bizden başka kimse yoktu. İşte bizim hem iktidarımızın hem de muhalefetimizin Türkmen halkına bakışı budur. Sıkıştıklarında, başı dara girdiğinde, zora girdiğinde kendilerini kurtarmak adına Türkmenleri ağzına alanlar, gündeme getirenler Türkmenler'in kongresinde yoktu. Bunu hepimizin bilmesi lazım. Buradan açıkça söylüyorum. PYD'ye gösterdikleri şevkatin, PYD'ye gösterdikleri desteğin onda birini Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize vermiyorlar ve onlardan esirgiyorlar. İçerde konuşulanlar söylenenler sadece göz boyamadan başka bişey değildir. Bunu bu milletin bilmeye ve değerlendirmeye hakkı vardır. Kırım Türkü kardeşlerimiz ve Tatar kardeşlerimiz bir Rus işgali tehdidi altında. Rusya ne diyor. Kırımda şu anda iç savaş mı var, Kırımda kan ve gözyaşı mı var. Kırımda Ruslara karşı bir etnik temizlik mi var? Bunlardan hiçbiri yok. Ama ona rağmen Rusya ne diyor? Ben Kırım'daki soydaşlarımın hayatını garanti altına alma adına Kırım'a müdahale ederim diyor. Suriye'de Irak'ta milyonlarca Türkmen kardeşlerimiz soykırıma uğradı, uğramaya devam ediyor. Yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar. Ama Türk hükümeti sadece seyretmeye ve bunun üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor.'' şeklinde konuştu. Mustafa Destici, daha sonra İzmit'teki bir programa katılmak için ayrıldı.

Öte yandan Büyük Birlik Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Yelis de partililere seslenerek seçilmesi halinde nasıl bir yönetim sergileyeceğini anlattı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir