Engelliler hayata Üsküdar'dan bağlanacak

Üsküdar'da yerel hizmetlerde öncelik yaşlı ve engellilere tanınacak.

Engelliler hayata Üsküdar'dan bağlanacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, 30 Mart'ta vatandaşın kendisine yetki vermesi durumunda ilk icraat olarak Libadiye Caddesi'nde yaşlı ve engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi'nin temelini atacağını açıkladı.

Hilmi Türkmen, Bulgurlu Sosyal Tesisleri'nde Umut Damlası Engelliler Derneği ile AK Parti Cumhuriyet ve Bulgurlu Mahalle temsilciliklerinin ortaklaşa olarak düzenlediği Engellilerle Motivasyon gecesine katıldı. 500'ün üzerinde engelli ve yakının katıldığı gecede yaşlı ve engellilerle tek tek ilgilenen Başkan adayı Türkmen duygulu anlar yaşadı.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen

Hilmi Türkmen, ''Biz yüreklere dokunmak istiyoruz''

İstanbul ve Üsküdar'da AK Parti belediyeciliğinin bir marka haline geldiğini anlatan Türkmen, ''Bizim belediyecilik anlayışımızda, şehirlerimizin, meydanlarımızın, yollarımızın, binalarımızın imarından çok yüreklere ulaşmak yatıyor. Bu yüzden de belediyecilikte önceliği yaşlılarımıza, engellilerimize toplumda dezavantajlı olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Belediye Başkanı seçildiğim takdirde ilk icraat olarak Libadiye Caddesi'nde bulunan 5 bin metrekare arsaya yaşlı ve engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi projemizin temelini atacağım.'' şeklinde konuştu.

Herkesin birer engelli adayı olabileceğini vurgulayan Hilmi Türkmen, ''Bu salonda çok ilginç hikayeler dinledim. Felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalanlar, bir trafik kazası sonucu organlarını kaybedenler, bunlar hepsi bizim insanımız bizim yakınlarımız, ve en önemlisi bir gün biz de onlar gibi olabiliriz. Bu insanlarımızın kaderlerine terk edilmelerini istemiyoruz, Belediye olarak onları hayata bağlayacak sosyal projelere imza atacağız. Bütün engelli kardeşlerimizin gıbta ile bakacakları onları hayata bağlayacak projelere öncelik vereceğiz'' dedi.

Üsküdar Dünya'ya örnek olacak

Türkiye genelinde 213 bin engelli çocuğumuza özel eğitim verildiğini vurgulayan Türkmen, ''Bugün 32 bin engelli kardeşimiz devlet dairelerinde memur olarak, 35 bin 359 engelli kardeşimiz de işçi olarak çalışıyor. Üsküdar'da yaptıracağımız bu örnek tesisle engelli kardeşlerimizin hayatla iç içe eğitimlerine katkı sağlayacak onların iş bulmalarına yardımcı olacağız'' şeklinde konuştu.

Programda, engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar bir bir anlatıldı.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Engelliler Motivasyon gecesine katıldı. Türkmen, 6 ay önce felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalan Seyfettin Danış'la sohbet etti.

Üç yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını tekerlekle sandalye ile idame ettirmek zorunda kalan Muhammed Yavaş (36) Üsküdar Belediyesi'nin engellilere gösterdiği yakın ilgiden dolayı Başkan adayı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir