CHP'de adaylar tamam, Üsküdar Şubat'ta

CHP PM'de İstanbul'un 21 ilçesi için belediye başkan adayı belirlendi. CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı ise...

CHP'de adaylar tamam, Üsküdar Şubat'ta
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP PM'de İstanbul'daki 21 ilçenin belediye başkan adayı belirlendi. Bazı ilçelerde sürpriz yaşanırken Üsküdar belediye başkan adayının belirlenmesi 9 Şubat tarihine bırakıldı.

CHP MYK'ya Üsküdar Belediye Başkan Adaylığı için daha önce eğilim yoklamasında üçüncü sırada yer alan Ahmet Kılıç'ın ismi sunuldu. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda örgütlerin tepkisini çeken bazı isimlerden ise vazgeçildi. MYK'da ismi geçen fakat PM'ye adı sunulmayan isimler arasında Ahmet Kılıç'da bulunuyor. MYK'da belirlenen isimler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde değerlendirildikten sonra İstanbul'un 21 ilçesinin belediye başkan adayı belirlendi.

Eğilim Yoklaması Dikkate Alınmadı

CHP'nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı henüz belirlenemedi. Yapılan eğilim yoklamasında ilk sırayı alan İrfan Karacan ilçe örgütü tarafıdan desteklendiği biliniyor. Fakat aldığımız duyumlara göre ilçeden desteği alan İrfan Karacan aynı desteği il ve genel merkezde alabilmiş değil. CHP'de uzun yıllar sonra ilçe örgütünün isteğiyle sandıklar kurulmuş ve ilçelerde yapılan eğilim yoklamalarıyla aday adayları örgüt tarafından oylanmıştı. Üsküdar'da ise örgütün desteğini alarak ilk üçe giren adaylardan ilk iki sırayı alan isimler parti MYK'ya sunulmadan çeşitli sebepler gösterilerek vazgeçildiği ve ardından ise eğilim yoklamasında üçüncü sırada olan Ahmet Kılıç ve hatta yine dördüncü sırada olan Aysel Can Ekşi'nin isim de MYK'ya sunularak görüş alındığı sonrasında ise genel başkan Kılıçdaroğlu ile paylaşıldığı bilgisi elimize ulaştı.

Yapılan Anketlerde Aday Belirlemede Yeterli Olmadı

Yaklaşık bir ay kadar önce aldığımız duyumlarla CHP'de belediye başkan adayının kim olacağı konusunda bazı tespitler yapmış ve hazırladığımız iki haberi siz değerli okurlarımızla paylaşmıştık. Üsküdar'da bir anket yapılacağını söylemiştik. İşte o anketle ilgili olarak da bazı sonuçlar bilgilere ulaştık. Yapılan ankette İrfan Karacan'ın yine ilk sırada yer aldığı ve yaptığı çalışmaların meyvesini aldığını söyleyebiliriz. İkinci sırada ise Aysel Can Ekşi ve sırasıyla diğer aday adayları ankette sıralanmış olduğunu ifade edebiliriz. Bu sonuçlara rağmen adayın belirlenmeme ise ilçe örgütünde ayrışmalara neden oluyor. Aday adaylarını destekleyenler ise neden bu kadar geç kalındığını sorgular hale geldi.

Belediye Başkan Aday Adayları Yoruldu

Bugüne kadar Üsküdar'da CHP adayının belirlenmemiş olması ve aday adaylarının yaklaşık 8 ay önce meydanlara çıkmaları neticesinde artık aday adayları da yorulmuş durumda... Aday adaylarını destekleyen gurupların ise sabırları tükenme noktasına geldi. İşte yukarıda yazdığımız nedenlerle İrfan Karacan'ın devreden çıkartılmasıyla geçtiğimiz hafta sonunda onu destekleyen örgüt üyeleri ilçe binasını adeta işgal ettiği ve gece saat 2'lere kadar süren bir toplantının yapıldığı ve bu toplantıda ise bazı mahalle temsilcileri İrfan Karacan'ın aday gösterilmesi için imzalı dilekçe verdiği bilgisi elimize ulaştı. Partililer ilçe teşkilatının desteğini alan aday ile seçime girilmesini bekliyor.

Sarıgül Faktörü

CHP İstanbul'da bugüne kadar 21 belediye başkan adayının ismi açıklanırken, bu adaylardan Sancaktepe ilçesinde yapılan eğilim yoklamasında sıralamaya giren adaylar dikkate alınmadı ve başka bir aday seçildi.

İsimleri açıklanan 21 belediye başkan adayı arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarığül'e yakın bazı isimlerin olması ise dikkatlerden kaçmadı. Üsküdar'da ise öne çıkan 4 adayın tekrar genel başkan Kılıçdaroğlu'na sunulacağı ve kararın verilmesinde ise Mustafa Sarıgül'ün belirleyici faktör olacağı konuşuluyor. Üsküdar adayının belirlenmesi 9 Şubat'a kaldı...

Geçen Her Gün CHP Aleyhine

Görülen o ki, Üsküdar CHP'de ilçe örgünün sabrı fazlasıyla taşmak üzere. CHP tabanında ''Artık kim olacaksa olsun yeter ki karar verilsin... Dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşlarına yapacağımız ziyaretleri yapamaz hale geldik aday adaylarımızı çalıştıramıyoruz'' şeklinde açıklamalarında yapıldığı ifade ediliyor.

Kuşkusuz ki geçen her gün CHP'nin Üsküdar'da ve adayı belirlenmeyen ilçelerde daha az çalışma yapacağı ve süreçte geri düşeceği anlamına geliyor.


Üsküdar 34 - Yorum Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir