Siyasi reklamlar 28 Mart'a kadar yayınlanabilir

RTÜK Başkanı Davut Dursun, İzmir'de yapılan ''Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısı''nda önemli açıklamalarda bulundu.

Siyasi reklamlar 28 Mart'a kadar yayınlanabilir
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

RTÜK Başkanı Davut Dursun, İzmir'de yapılan ''Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısı''nda önemli açıklamalarda bulundu.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, İzmir'de yapılan ''Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısı''nda önemli açıklamalarda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, ''Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Seçim Dönemi Yayınları Bilgilendirme Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, ''Partiler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması gerekiyor. Propaganda konuşmalarının da Türkçe olması gerekiyor.'' dedi.

Radyo, televizyon kuruluşları, internet sitelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Davut Dursun, Türkiye'nin seçim dönemine girdiğini hatırlattı. Seçim dönemlerini Yüksek Seçim Kurulu'nun denetleyip, yönettiğini belirten Dursun, ''Görsel ve işitsel medya seçimde ayrı bir döneme giriyor. 30 Mart 2014'te gerçekleşecek olan yerel genel seçimler üç ay öncesinden başlamak üzere 1 Ocak'ta seçim dönemi başlamıştır. Seçim dönemi görsel ve işitsel medyayı yakından ilgilendirmektedir. Yüksek Seçim Kurulu'nun 6112 sayılı yasanın 32. maddesinde seçim dönemine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlenen kararları medya hizmet sağlayıcıları bu ilkeler çerçevesinde izlemekte, denetlemekte ve değerlendirmektedir. Söz konusu yayın ihlallerine ilişkin raporlar Yüksek Seçim Kuruluna gönderilecek ve karara bağlanacak. Seçim dönemlerinde Yüksek Seçim Kurulu ve RTÜK işbirliği içinde yol alıyor'' dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararların RTÜK'ün web sitesinde de yer aldığını belirten Dursun, radyo ve televizyon yöneticilerinin buradan gelişmelerini takip etmesini istedi.

''Aynı reklam kuşağında birden çok siyasi reklam olabilir''

Siyasi reklamlar konusunun çok önemli olduğunun altını çizen RTÜK Başkanı Davut Dursun, ''1 Ocak'tan 28 Mart akşamına kadar siyasi reklam ve aday reklamı yayınlamak mümkün. Aynı reklam kuşağında birden çok aday ve siyasi parti reklamı almak mümkün. 1 saatin 12 dakikası reklam hakkı var. Artı bir reklam süresi söz konusu değil. Siyasi reklamların dışında genel yayınların uyulması gereken hususlara gelince, tarafsızlık, gerçeklik ve doğru ilkelerin yapılması önemli. Partiler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması gerekiyor. Oy verme gününden önceki 24 saat süresine kadar programlara katılmaları ve açıklamaları mümkündür. Oy verme gününden 10 gün öncesine kadar kamuoyu araştırmalarını vermek mümkün. Söz konusu araştırmalarda künyeyi belirtmek gerekiyor'' dedi.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir