Ümraniye'de İbre Gurbetci'den Yana

Yerel seçimlerde Ümraniye'de yaşanan düşüşün Kadir Gurbetci'nin aday gösterilmesiyle tersine döneceği düşünülüyor.

Ümraniye'de İbre Gurbetci'den Yana
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan aday adayı eski İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, halk ve esnaf ziyaretleri yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Küresel Barış Vizyonu ve Bir Liderin Doğuşu'' adlı kitabını hediye ediyor.

Yerel seçimlerde Ümraniye'de yaşanan düşüşün Kadir Gurbetci'nin aday gösterilmesiyle tersine döneceği düşünülüyor.

2007 genel seçimlerinde AK Parti Ümraniye'de yüzde 51 olan oyunu 2011 genel seçimlerinde yüzde 58'e yükseltti ve anayasa referandumunda da yüzde 64 evet oyu aldı.

Genel seçimlerde görülen bu başarı yerele nedense yansımadı. 2004 yerel seçimlerinde Hasan Can'la yüzde 47 oy alan AK Parti, 2009 yerel seçimlerinde ise oy oranını yüzde 44'e kadar düşürdü.

Özellikle 2009 seçimlerinde Saadet Partisi'nin Ümraniye'de yüzde 21 oy alması, AK Partinin Ümraniye'deki oylarının dikkat çekici bir oranda Saadet'e kaydığını gösteriyor.

İstanbul'da 44 bin kişi ile görüşülerek yapılan son ankette de Ümraniye'de Ak Partinin oy oranı yüzde 43'lerde seyrediyor.

Ümraniye'de genel seçimlerde oy oranı yükseltirken, yerelde düşüş yaşanması, mevcut başkan Hasan Can'ın adaylık şansını olumsuz etkiliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerine ''Eş, dost, akraba, arkadaş diye birini getirip aday yapmayın. Seçimi alacak adaylar istiyorum'' talimatı bu seçimde Ümraniye'de çok sevilen Kadir Gurbetci'nin ismini ön plana çıkarıyor.

Yerel seçimlerde yaşanan düşüşün Gurbetci'nin aday gösterilmesiyle tersine döneceğine kesin gözüyle bakılıyor.


Ajans 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir