AK Parti İstanbul ilçe adayları belli oldu

AK Parti'de İstanbul'un 39 ilçesi için aday belirleme sürecinde sona gelindi. İşte ilçelerden aday gösterilmesi muhtemel isimler...

AK Parti İstanbul ilçe adayları belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başbakan Erdoğan'ın büyükşehir ve illerdeki adayları açıklamasının ardından gözler seçimin en önemli kenti İstanbul'a çevrildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kadir Topbaş'la yola devam kararı alan Erdoğan'ın ilçelerde aday olarak seçeceği isimler merak konusu.

Aday belirleme sürecinin hızla devam ettiği İstanbul'da adaylarıh Aralık ayının 20'si ya da 21'inde açıklanması bekleniyor. Pazar günü adayların belirlenmesi için Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'la son bir toplantı yapması bekleniyor.

BAŞBAKAN AÇIKLAMAYACAK

Haber 7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'nin köşesinden paylaştığı bilgilere göre, kulislerdeki yoğun olarak konuşulan iddialardan biri de İstanbul'un ilçelerinde adayları Başbakan Erdoğan açıklamayacak. Açıklamanın Ak Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın birlikte yapması muhtemel.

ERDOĞAN'IN KARAR VERDİĞİ İLÇELER

Başbakan Erdoğan'ın kafasında aşağı yukarı adayı netleştiği ifade edilen ilçelerin sayısının 20'ye yaklaştığı belirtiliyor.

Bunlar:

Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenler, Esenyurt, Güngören, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Fatih, Bahçelievler, Zeytinburnu, Sancaktepe, Sultangazi, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Şile.

MEVCUT BAŞKANLA YOLA DEVAM

Kulislere göre Ak Parti'nin İstanbul'un ilçelerinde mevcut başkanları devam etmeme ihtimali yüksek olan ilçeleri ise şöyle:

Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beyoğlu, Eyüp, Üsküdar, Beykoz.

AK PARTİ'NİN KAZANMAK İSTEDİĞİ İLÇELER

AK Parti'nin Büyükçekmece, Avcılar, Sarıyer, Kartal, Maltepe, Silivri gibi ilçeleri kazanma isteği var. Adalar da bu sınıfa girebiliyor. Yapılan son kamuoyu araştırmaları AK Parti'nin seçim yarışında bu ilçelerde CHP'yi zorlayacağı yönünde sonuçlar veriyor.

Son duruma göre;

-Ataşehir ve Sarıyer bıçak sırtı.

-Maltepe, Kartal, Büyükçekmece, Silivri'de AK Parti avantajlı durumda.

Başbakan Erdoğan özellikle seçimi kaybetme riski bulunan bu tür ilçelerde farklı farklı şirketlere anket çalışmaları yaptırdı. Bir de Ak Parti tarafından kazanılması ufukta neredeyse görünmeyen dört ilçe var: Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy, Çatalca.

İŞTE ADAY İSİMLERİ

ARNAVUTKÖY: Mevcut başkanı değişmesi muhtemel ilçelerden... Dışarıdan bir aday gelme ihtimali en yüksek olan yerlerden biri olarak konuşuluyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ismi de kulislerde telaffuz ediliyor.

AVCILAR: Bayram Şenocak ya da Ersan Uysal'dan birinin aday gösterilmesi bekleniyor.

BAĞCILAR:Lokman Çağrıcı ile devam edilecek.

BAHÇELİEVLER:Bazı sıkıntılar olmasına rağmen Osman Develioğlu ile devam edilecek gibi görünüyor. Kulislere göre Hakan Bahadır'ın aday adaylığı başvurusu bekleniyordu.

BAKIRKÖY: İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden birinin adı geçiyor.

BAŞAKŞEHİR: Mevlüt Uysal ile devam edecek.

BEYLİKDÜZÜ:Yusuf Uzun'un devem etmeme ihtimali var. Dışarıdan bir aday burada da konuşuluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın bu ilçeden aday gösterilebilir.

BAYRAMPAŞA: Atilla Aydıner bu kez 'seçilerek başkan' olacak gibi görünüyor. Başbakan'ını kafasında net olan ilçelerden biri olduğu konuşuluyor. Seçim Ak Parti açısından rahat geçecek. Amaç oy kaybı yaşamamak.

BEŞİKTAŞ: Ak Parti'nin seçimi kazanma ihtimalinin çok zor görünen ilçelerden biri olan Beşiktaş'ta Ak Parti ilçe başkanı Zeynel Abidin Okul'un aday gösterilmesi bekleniyor.

BEYOĞLU: Ahmet Misbah Demircan'ın değişeceği konuşuluyor. Adayın kim olacağı henüz net değil.

BÜYÜKÇEKMECE: Celal Babayiğit, Murat Hazıroğlu ve İlker Gürbüz isimleri konuşuluyor.

ÇATALCA:Ak Parti'nin kazanması çok zor görünen ilçelerden... Kulislerde, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Düşkünler'in adaylık için adı yoğun olarak geçiyor.

ESENLER: Mevcut Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile devam edecek.

EYÜP: Farklı isimler konuşuluyor ve görüntü fazla net değil... Temel Başalan belediyecilik tecrübesiyle en güçlü adaylardan... İlçe Başkanı Seçkin Turan istifa ederek göreve talip oldu. Deniz Köken ismi kulislerde var. Türker Saltabaş son gün sürpriz bir şekilde adaylık başvurusu yaptı.

ESENYURT: Mevcut Başkan Necmi Kadıoğlu'nun devam edeceği ifade ediliyor.

FATİH: Mevcut Başkan Mustafa Demir devam edecek gibi görünüyor.

GAZİOSMANPAŞA: Adayı Başbakan Erdoğan'ın kafasında netleşmiş ilçelerden diyebiliriz. Aday adayı olmak için görevinde istifa eden İlçe Başkanı İsmail Ergüneş'in isminin aday olarak açıklanacağı ifade ediliyor.

GÜNGÖREN:Şakir Yücel Karaman ile yola devam edilecek gibi görünüyor.

KAĞITHANE: Fazlı Kılıç'la devam edecek gibi.

KÜÇÜKÇEKMECE: Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz ismi öne çıkıyor. Aziz Yeniay ismi henüz gündemden kalkmış değil. Yeniay'ın başka ilçelerle de adı anılıyor.

SARIYER: Görüntü henüz net değil... Eski ANAP'lı ve MHP'li Sedat Özsoy'un ağırlıklı olarak ismi konuşuluyor. Eski milletvekili Selami Uzun'un da hizmet yarışında geri kalmayacağı belirtiliyor. Küçük bir ihtimalde olsa aradan Şems Çakıroğlu sürprizi de beklenebilir.

SİLİVRİ: Eski Başkan Hüseyin Turan'ın adaylığına kesin gibi bakılıyor. Bu ilçenin yeniden Ak Parti'ye geçmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. Seçim öncesi Ak Parti'nin avantaj yakaladığı ilçelerden.

SULTANGAZİ: Cahit Altunay ile yola devam edileceği kesine yakın bir bilgi olarak paylaşılıyor.

ŞİŞLİ: AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu'nun aday gösterileceği ifade ediliyor. Zor görünse de Ak Parti'nin hedefi burada da bir şekilde seçimi kazanmaya çalışmak olacak.

ZEYTİNBURNU: Ak Parti'nin adayı yine Başkan Murat Aydın olacak gibi...

ANADOLU YAKASI

ATAŞEHİR: İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Nimetullah Topu, ismi konuşuluyor. Burada seçimin kazanamama ihtimaline karşın aday arayışları sürüyor.

BEYKOZ: Beykoz, Başbakan'ın tekrar tekrar araştırma yaptırdığı ilçelerden... 'Yücel Abi' isminin Başbakan Erdoğan'da her zaman bir karşılığı var. 2B ile ilgili muhatabı direkt hükümet olan bir meselenin köpürtüldüğü ilçede, doğru aday gösterilmezse seçimin kaybedilebileceği düşünülüyor. Mustafa Tahmaz ismi öne çıkıyor.

ÇEKMEKÖY: Mevcut Başkan Ahmet Poyraz ile ilgili durum çok fazla net değil. CHP'nin güçlü adayı sebebiyle seçimin bıçaksırtı geçeceği ilçelerden.

KADIKÖY:Seçimi kazanmaktan ziyade oy oranını yükseltmeyi hedefleyen Ak Parti'nin bu ilçede oy savaşı verecek adayı İlçe Başkanı Av. Hurşit Yıldırım gibi görünüyor.

KARTAL: Seçimde el değiştirmesi muhtemel ilçelerden olan Kartal'da Hüsamettin Koçak ya da Ebubekir Taşyürek isminden birinin aday gösterileceği kesin gibi... Koçak'ın ismi biraz daha ağır basıyor. Sürpriz olarak bir milletvekilinin de Kartal'dan aday yapılabileceği konuşuluyor.

MALTEPE: Prof. Dr. Edibe Sözen'in adaylığı neredeyse net... Kadın olması önemli bir avantajı... Ak Parti eski İlçe Başkanı Atilla Üstündağ ismi de telaffuz edilmiyor değil.

PENDİK: Ak Parti, Pendik'te birinci dönemini tamamlamaya hazırlanan Başkan Kenan Şahin'le seçime girecek gibi görünüyor.

TUZLA: Mevcut Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın adaylığı kesin.

ÜSKÜDAR: Hilmi Türkmen çok yoğun olarak konuşulsa da Başbakan Erdoğan'ın bu ilçe ile ilgili özel bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. Buraya da dışarıdan sürpriz bir isim de gelebilir.

ÜMRANİYE: Başkan Hasan Can ile devam.

ŞİLE: Başkan Can Tabakoğlu yeniden aday olacak.

SULTANBEYLİ: Hüseyin Keskin'in adaylığı kesin.

SANCAKTEPE: İsmail Erdem'in ismi kesin gibi.

ADALAR: Belediye Başkanlığı için Ak Parti'nin adayının Coşkun Özden olduğu belirtiliyor.


Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir