Aktaş, ''Listeler sınırlı, gönlümüz ve kalbimizde sıkıntı yok''

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı tanıtım programında aday adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Aktaş, ''Listeler sınırlı, gönlümüz ve kalbimizde sıkıntı yok''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı tanıtım programı Kirazlıtepe Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım programında konuşan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, aday adaylarına tavsiyelerde bulundu.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı tanıtım programında aday adaylarına tavsiyelerde bulundu.

İşte Aktaş'ın konuşması...

Kıymetli Belediye Başkanım, değerli Belediye Meclisi Aday Adayları arkadaşlarımız, yeni dönemin aday adayı arkadaşlarımız, yönetim kurullarımız, Kadın Kolları Başkanımız hoşgeldiniz ve pardon unuttuk kadın kollarından, gençlik kollarından bu davete, bu tanıtıma, bu organizasyona katılan değerli teşkilat mensubu arkadaşlarım, tekrar hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

Hedefimiz Listenin 45'ini de kazandırmak

Öncelikli olarak bütün Meclis Üyesi Aday Adayı arkadaşlarımız tabi bu programa iştirak edemediler. 191 meclis üyesi aday adayı arkadaşımızla defteri kapattık. İnşallah bu arkadaşlarımızın, listeye müracaat eden arkadaşlarımızdan Üsküdar'a Üsküdar Yönetimine uygun olan bir liste, hepimizin ortak listesi olur. Sayın başkanımızın da söylediği gibi en nihayetinde 45 kişilik bir liste hazırlayacağız ve bu listenin inşallah 45'ini de kazandırmak hedefimiz, 45'de 45 yapmayı düşünüyoruz. Ama aşağı yukarı 3-4 katı bir talep var. Şunu her zaman söyledik, burada bütün samimiyetimizle, bütün kalbimizle söylüyoruz; ''Önemli olan listelerin bir yerinde olmak, şurada olmak, burada olmak değildir. Önemli olan kalpte olmak, gönülde olmaktır. Bu dava ise eğer, düşünceniz bu ise mutlaka bilin ki her biriniz, her birimiz bu davanın bir yerindeyiz. Kimimiz işi ile, kimimiz iş yerindeki çalışmasıyla, kimimiz mahallesinde, kimimiz okulunda, kimimiz iş yeri sahibi olarak elemanlarına karşı yapmış olduğu çalışmada, kimimiz okulda öğrenci olarak, kimimiz okulda öğretmen olarak ama hep bir hedefe, hep bir gayeye, hep bir amaca mutelif olarak çalışıyoruz.

Allah başka sıkıntı ve keder vermesin

Aranızda 2 dönem meclis üyesi olmuş arkadaşlarımız da var. Meclis Üyesi, İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı çok gözünüzde büyüttüğünüz kadar birşeyler değil arkadaşlar. Öncelikle bu listeye girmek yada girmemek gibi bir sıkıntı dert yapmayın kendinize, Allah başka sıkıntı ve keder vermesin, bunlar dünya işi, bunlar dünyalık gelip-geçici şeyler. Ama şundan da emin olun ki çalışmak isteyen, ben bu partinin şemsiyesi altında çalışmak istiyorum bana yer verin diyen arkadaşımıza, mutlaka bir yer vardır.

Listeler sınırlı, gönlümüz ve kalbimizde sıkıntı yok

''Listeler sınırlı olmakla birlikte, gönlümüz ve kalbimizde hiçbir sıkıntı yoktur.'' Teşkilatlarımızda ayrıca hiçbir sınır yok, ki aranızda daha önce yönetim kurulu üyeliğine kongre öncesi başvuran arkadaşlarımız da var, yönetimimizde şuanda.

Meclis Üyeliği için geçen dönem müracaat edip, ''ya arkadaş seninle belli bir süre çalışalım, bir görelim bakalım'' diyerek, o günden bu güne kadar teşkilat içinde çalışan, gayret gösteren arkadaşlarımız var. Ben o zaman bunları belki ferden yapmış olan bilirim, komisyon toplantılarında, daha doğrusu Meclis Üyesi aday adaylarıyla yapılan mülakat esnasında, ama buradan bütün arkadaşlarımıza beyan ediyoruz ''öncelikle listeye giren arkadaşlar kadar, giremeyecek olan arkadaşlarımız da bu seçim çalışmalarında bizimle birlikte omuz omuza, yan yana gayret göstermelerini bekliyoruz.

Müracaat etmiş olan arkadaşlarımızın arasında hiçbir fark yoktur

Listeye girdim çalışayım, listeye giremedim küseyim beni yazmamışlar, beni kabul etmemişler gibi bir takım söylemlerin içine girmeyelim.  Söylediğim gibi 191 kişiden 45 kişisi yazılacak, bunun hepsini yazmak elimizde değil maalesef, keşke olsaydı. Ama bütün sevdiğimiz arkadaşlarımız, tanıdığımız ya da tanımadığımız, bugün akşam tanıştığımız, kendisinde mutlaka buna yetkinlik gören, buna ehliyet gören başvuran arkadaşlarımızın hepsinin, bu listeye layık olduklarına inanıyorum. Var olan arkadaşlarımızla aranızda, bu iş yapmış olanla, müracaat etmiş olan arkadaşlarımızın arasında hiçbir fark yoktur.

Listenin dışında kalanların da çalışmalarını bekliyoruz

Sonuç itibariyle buradaki herkes, bu işe layık olan, ehil olan arkadaşlarımızdır. Ama en nihayetinde dediğim gibi bir listedir, bu listenin içinde olmak kadar, bu listenin dışında kalan arkadaşlarımızın da gayretli olmalarını, çalışmalarını bekliyoruz.

45 kişilik listeye girdikten sonra...

2009 seçimlerinde ben SKM başkanıydım, o gün o seçimlerde yaşadığım, şöyle bir sıkıntı da vardı, onu da burada şimdiden paylaşmış olayım. Yarın bir gün seçim çalışmalarına girdiğimiz zaman, bu problemle karşılaşmayalım. Tabi 45 kişilik listeye girdikten sonra bir de bu 45 kişilik, listede kaçıncı sırada olunacağı var. Belirli bir sıralamadan sonra olan arkadaşlar, yani 40'larda 35'lerde olan arkadaşlar ve onun üzerindeki arkadaşlarımızın belli bir küskünlüğü belli bir kırgınlığı oluyor. Seçim sırasında maalesef bu arkadaşlarımız, listeye giren arkadaşlarımızın 45'i de bizim çalışmalarında verilen SKKM görevlerinin her birinde bulunma yükümlülüğü olan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın, benim yerim şuradaydı, benim yerim buradaydı diye bu seçim çalışmalarında görevlerini aksatmaları, tabi ki bizim programların aksamasına vesile oluyor. Ben geçen dönemden bu listelerde, bu noktada arıza çıkaran arkadaşlarımızın hepsini, o zaman not etmiştim. Dedim ki 5 sene sonra inşallah gelmezsiniz, gelirseniz de bu sene 45 kişilik listenin içine hayatta giremezsiniz, ben yaşadığım müddetçe, diye o zaman not etmiştim. Gene aynı şeyi bugün de söylüyorum arkadaşlar, tabi ki liste olacak ama hayat bir seçimlik süreç değil, siyaset bir seçimlik süreç değil. Mesele seçileceğiniz yerde olup, bu davada katkısı olacak ama seçilemeyecek bir noktaya geldiği zaman ''ben yokum'' demek, doğru bir davranış, doğru bir adaylık da değil. O zaman ehliyet noktasında ehliyet doğru oluyor ama, liyakat noktasında işte o ehliyeti taşıyacak liyakatı bulamamış oluyoruz. O yüzden bunu da burada anti-parantez not etmiş olayım.

Gönlümüzden geçen, Üsküdar'ı temsil edecek, bizleri temsil edecek, içinde herkim olursa olsun bir liste olması, gönlümüzden geçendir. Şu olması, bu olmasından öteye, listede yokum ama gerçekten ''Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Listesi'' gerçekten Üsküdar'a yakışır, Üsküdar'ı temsil edecek, görev verildiği zaman bu arkadaşlarımız, bu liyakatı gösterebilecek arkadaşlarımızdır denilmesi; gerekli gayreti göstereceğiz, hiçbir ön yargımız yok, hiçbir ön şüphemiz olmayan arkadaşlardır, denilmesi önemli.

Bundan sonraki süreç nasıl gelişir? Tabi ki Belediye Başkan adayımızın belirlenmesinden sonra, aday adayı olan arkadaşlarımızla, İl Koordinatörümüzle birlikte tek tek mülakat yapacağız. O mülakatlardan sonra tekrar biz, İl Başkanlığımızla birlikte çalışacağız, bir liste çıkarmaya gayret edeceğiz.

Bu gece belki bir kısmınızla tanışmamıza vesile olan bir gece olsun. Bundan sonra seçim çalışmaları dahil olmak üzere, teşkilat çalışmalarımızın içinde sizlerin her birinizi her yönüyle görmek istiyoruz. Bunu da buradan beyan etmiş olalım.

Önümüzde daha nice seçimler var

Önümüzde daha nice seçimler var. İçinizde bugün olamayan arkadaşlarımız, önümüzde Cumhurbaşkanlığı Seçimleri var, Cumhurbaşkanı adayı olabilirsiniz; Büyük Millet Meclisi seçimleri var, Millet Vekili adayı olabilirsiniz; arkasından bir daha Yerel Yönetimler Meclis Üyeliği var. Ve böylece hayat seçilmekle ve seçmekle geçen bir süreç olacağı için bir başlangıç olsun, bazıları için o başlangıçta geldiğimiz bir nokta olsun ama her ne olursa olsun, Sayın Başbakanımızın davasını, onun partisini hele bu dönemde, hele bu zor günlerde, her bir seçimin adeta Türkiye'nin, Ak Parti'nin ölüm-kalım mücadelesine, Ülkemizin ölüm-kalım seçimine getirilmemesi adına sahip çıkmamız, gayret göstermemiz, emek vermemiz gerekiyor.

Mevla ona yanlış bir kararı verdirmez

Zor bir seçim olacak, süreç sıkıntılı geçecek, tarafımızı-tarafınızı ortalarda değil de, hakdan tarafa, adaletten tarafa, en uygun tarafta belirtmemiz gerekiyor. Şu haklıydı, bu haklıydı, bu haksızdı, biz de çok şey yapmıştık gibi ifadelerin yerine, evet biz bu partinin gönül erleriyiz, biz bu partinin mensuplarıyız, biz bu teşkilatın emir erleriyiz, genel başkanımızın karar verdiği, genel başkanımızın uygun görmüş olduğu ve bize direktif olarak vermiş olduğu herşey bizim için emirdir. Onun ötesindeki bir düşünce, onun ötesindeki bir anlayışın doğruluğunda veyahut yanlışlığında şüpheli sözler bile söyleyemeyiz, söylememiz gerekir, çünkü bu günler onu test edeceğimiz günler değil, tartışacağımız günler değildir. Rabb'imden her bir teşkilat mensubumuzun onu için bu kadar duası varken, biz inanıyoruz ki o yanlış bir karar vermez. Mevla ona yanlış bir kararı verdirmez. Bunu bildiriyoruz ve vesileyle hepinize hakkınızda hayırlı olmasını temenni ediyorum, Mevla yolunuzu açık etsin, bahtınızı açık etsin, işlerinizi bereketli kılsın, herşeyden önce sağlık versin diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum, sağolun, var olun.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir