2000 ve sonrasında emekli olanlar dikkat!

İntibak zammı için son viraj

2000 ve sonrasında emekli olanlar dikkat!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için heyecanlı bekleyiş başladı. İntibakta düğüm bu hafta çözülecek. İntibak için karar zamanı yaklaştı.

Emeklilerin dört gözle beklediği intibak konusunda düğüm bu hafta çözülecek. 2000 yılından önce emekli olan 1.9 milyon kişi, bu yılın başında intibak zammına kavuştu. Bu düzenleme, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda da beklenti oluşturdu. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun geçtiğimiz ay aldığı karar bu umudu artırırken; gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlık'ın intibak konusundaki kararı bu hafta belli olacak.

Yolu Ombudsman Açtı

Kamu Başdenetçisi (ombudsman) Nihat Ömeroğlu, çoğu 2000 yılı sonrası emeklilerden gelen, "Maaşlarımız düşük kaldı" şikayetlerini değerlendirerek inceleme başlatmıştı. İncelemeyi Kasım ayı başında tamamlayan Ömeroğlu, yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları ve sağlanan yardımlardaki farklılıkların aynı konumdakiler arasında eşitsizliğe yol açmaması için gerekli yasal ve mevzuat çalışmalarının yapılması hususunda tavsiyede bulunmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de "Vatandaşlarımızın 2000 sonrasıyla ilgili talepleri, Kamu Baş Denetçiliği tarafından bir tavsiye olarak kurumumuza gelir gelmez, ilgili hukuk birimine gönderdik. 1 aylık bir süre var" demişti. 1 aylık süre bu hafta doluyor.


Haberturk


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir