Behlül Ünver : ''Biz beraber başaracağız''

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Behlül Ünver, Üsküdar 34 Haber Sitesi'nden Ziya Süzen'in sorularını yanıtladı.

Behlül Ünver : ''Biz beraber başaracağız''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Behlül Ünver ile yaptığımız söyleşide aday adayılığı süreci ve Üsküdarlılarla ilgili Üsküdarla ilgili düşüncelerini sizler için yanıtlamasını istedik. Behlül Ünver de içtenlikle yanıtladı.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Behlül Ünver, Üsküdar 34 Haber Sitesi'nden Ziya Süzen'in sorularını yanıtladı.

- Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı olmaya nasıl karar verdiniz? Kısaca paylaşır mısınız?

Ziya bey öncelikle size teşekkür ediyorum. Tabi Üsküdar tarihiyle, dokusuyla, yapısıyla önemli bir ilçe, İstanbul'daki konumuyla da Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı bu anlamda... Bende yıllardır Üsküdar'da Üsküdar için çalışmalar yapıyorum, özellikle son dönemde Üsküdar ilçe başkanım Sinan Aktaş'ın değerlendirmesiyle fiili olarak siyasete de girmiş oldum. Ancak bu işin temelinde siyasete girme nedenim 2009'da yapılan referandum oylamasıdır. Düşünce yapısı ve fikri yapısı itibariyle başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinden itibaren kendisini takip ediyorum. 2009 yılında ki o referandumda bir mücadele ve ülke menfaatine ciddi bir çalışma var ve biz o dönemde işin dışında ''EVET mi?'', ''HAYIR mı?'' noktasında çalışmalar yaptık. Fakat bu işin içerisinde çalışmak ve bu için de bir mücadele verilmesi gerektiğine inandık.

Bizde bu mücadelenin içinde olmalıyız

Gelecekte çocuklarımız ''baba o dönemlerde sen vardın, ne yapıyordun?'' dediği zaman, bizimde çocuklarımıza söyleyecek sözlerimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Tarihi sorumluluğumuzu düşünüyorum. Diyelim ki; burada bir mücadele veriliyor, bu mücadele ülke menfaatine yapılan bir mücadele, bizde bu mücadelede işin bir yerinde olmamız gerekiyor diye düşündük. O yer neresi olur? diye düşündüğümüzde de, ilçe yönetimine girdik. Daha  sonrasında ilçe başkan yardımcılığı ve ilçe sosyal işler birim başkanlığı görevlerinde bulunduk. Daha sonra belediye başkan aday adaylığı başvurumuzu yaptık.

Nereden bu işe girdiniz? bireysel bir karar olabilir, ama 2009 referandumu benim karar noktam oldu. Daha sonra siyasete girme konusu ailemizle, çevremizdeki insanlarla istişare ederek beraber ortaklaşa vermiş olduğumuz bir karar olarak söyleyebilirim.

- Teşkilat mensupları sizi iyi tanısa da, Üsküdarlılar sizi yakından tanımıyor olabilirler. Bu noktada Üsküdarlıların sizi daha yakından tanıyabilmesi için Üsküdarlılara kendinizden bahseder misiniz? Behlül Ünver kimdir?

İnşallah belediye başkan aday adaylığı sürecinden belediye başkan adayı sürecine geçtiğimiz zaman ben onlara söz veriyorum. Onlarla beraber, onların içerisinde, onların mahallelerinden sokaklarında olacağım. Bizleri daha yakından tanıyacaklar.

Ama Behlül Ünver kimdir? diye soru soruyorsanız? Behlül Ünver 38 yaşında ve İstanbul doğumlu, aslen Sivas Koyulhisarlı, evli 3 çocuk babası, öncelikle Marmara Üniversitesi Radyoloji Bölümü ile birlikte, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirmiş, Marmara üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları Yöneticiliği Anabilim Dalı'nda sağlık kurumları, yöneticiliği yüksek lisansı yapmış halende doktora çalışmalarına devam eden bir kardeşleriyim.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı'nın vakıf müdürlüğü, Üsküdar?da bulunan Özel bir hastanenin  hastane ve tıp merkezleri'nin işletme müdürlüğünü yapıyorum. Yıllardır özel sektörde üst düzey yöneticilik görevini yürütüyorum.

- Üsküdar için projeleriniz ve düşünceleriniz hakkında kısaca bahsedebilir misiniz?

Bu soru önemli bir soru, öncelikle şunu söylemek istiyorum . Asla kaldırım, park ve bahçesini yapacağız demeyeceğim, zaten bunları yapmak zorundayız. Farklı olarak ne yapmalıyız diye düşündüğümde, öncelikle Üsküdarlıların oturdukları ve yaşamlarını sürdürdükleri mahallelerinde onlarla tek tek istişare ederek onlarında kendi mahalleleriyle ilgili önerilerini değerlendirerek onların taleplerine göre Üsküdar için bir şeyler yapmak taraftarıyım. Ben sizler için park yapıyorum, ben size spor kompleksi yapıyorum, şunu yapıyorum bunu yapıyorumdan ziyade siz ne istiyorsunuz? Sizin ne ihtiyacınız var? Sorgulayıp ona göre Üsküdar'ın genelinde çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Bunu il bazında ve ülke bazında değerlendiriyorum.

- Bölgenin neye ihtiyacı var?

Bölge biraz daha stratejik kararlar içerisinde oluyor. Ulaşımla ilgili bir takım faaliyetler yapmak durumundayız, hükümetimizde bu noktada bir takım faaliyetler yapıyor.

Üsküdarlıların Belediye Başkanı olacağım

Yani Üsküdar için ve Üsküdarlılarla beraber olacağım. Ve ben neler yapmak istediğimden ziyade özellikle altını çizerek söylemek istiyorum; Onların neleri görmek istedikleri ve onların kendileri için neyin iyi olduğunu düşündükleri şeyleri istişare ederek, ilgili bakanlılar ve istanbul büyükşehir belediye başkanımızla istişare ederek, konuşup onların onayı neticesinde yapmak istiyorum. Yani ben oraya bir stadyum yapmak isteyebilirim. Ama oradaki insanlar o stadyumu istemiyor olabilirler. Belki oraya yapmayız. Üsküdar'ın başka bir uygun yerine yapabiliriz. Onu anlatmaya çalışıyorum.

Şuan söylediklerimin bağlayıcı olmasını istiyorum

İkinci bir konuda, lütfen samimiyetime güvensinler ve bunları da özellikle şimdi söylüyorum ki daha sonra beni bağlayıcı olsun. Ben, samimi olacağım, yalan söylemeyeceğim, yapıyorsam neden yaptığımı söyleyeceğim, yapamıyorsam da neden yapamadığımı söyleyeceğim. Onların mahallelerinde, sokaklarında, evlerinde, bakkallarında ve onlarla iç içe olacağım. Daha çok belediye de olmayacağım sahada olacağım.

- Sizi belediyeye geldiğimizde yerinizde bulamayacak mıyız?

Bulamayacaksınız, ama ben size diyeceğim ''Ziya bey gelin ben Bulgurlu'dayım, Ziya bey gelin Kısıklı'dayım'' beraber dolaşacağız... Bunu yaparkende özellikle şunuda belirtmek istiyorum. Kadınlar ve gençleri ön planda tutmak ve görmek istiyorum. Onların o pozitif enerjilerinden, deli akan kanlarından (deli kanlı ifadesinden), gençlerle birlikte olmak istiyorum ve gençlerin üretkenliğinden faydalanmak istiyorum. Kadınlarımızı çok önemsiyorum, kadınların Türk toplumunda hak ettiği yerlerde olmadıklarını, onlarında üretime ve toplum içerisindeki statülerine uygun ve onlarında istedikleri kendilerini görmek istedikleri süreç itibariyle etkin rollerde olmaları için çalışmalar yapıyorum. Ben onlar için bir şey yapmak istemiyorum, onlarla beraber onlar için bir şeyler yapmak istiyorum.

- Son olarak Üsküdarlılar için söylemek istedikleriniz nelerdir?

Üsküdar'ı birlikte yöneteceğiz

Üsküdar 1352 yılından beri Osmanlı topraklarına katılmış , fethi gören şehir  diyoruz, Mimar Sinan'ın en çok eserinin bulunduğu, mimarı yapısında-dokusunda bir çok eser barındıran bir ilçe. Ayrıca Marmaray ile tarih turizmi daha da artacak. Türkiye için İstanbul ne ise, İstanbul için Üsküdar'ın ne olduğunun bilincinde olan biriyim. Tarihi kültürel yapısının daha öne çıkması gerektiğini düşünüyorum. Valideler şehri, şehzadeler şehri dolayısıyla Üsküdar o tarihi coşkusu ve kültürel yapısı, mesire yerleri, nefes alma alanlarıyla bir bütün ve kadim bir ilçe... Dolayısıyla o yapının öne çıkarılması gerekiyor. Bunu Üsküdarlılarla beraber yapmayı istiyorum. Bu noktada da bana inansınlar bana destek olsunlar, arkamda dursunlar... Ben yapacağım demiyorum! Biz birlikte yapacağız, hep birlikte yapacağız. Eğer yanlış yaptığımız, kötü yaptığımızı düşündükleri bir şey olursa gelsinler söylesinler eleştiriye açığız... Bu noktada hiçbir sıkıntı yok! Ben onların şehremini (Şehrin emini anlamında), onların bize emanet ettikleri şehirleri onlar için emin kılmaya çalışacağız. Bu noktada bize yardımcı olsunlar, destek olsunlar diyoruz.

Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Behlül Ünver'e çok teşekkür ediyoruz, bize ayırdıkları zaman için...


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir