Aysel Can Ekşi : ''Geçilen değil, gezilen Üsküdar''

Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Aysel Can Ekşi'nin Üsküdar Postası Gazetesi'nde 30 Eylül'de yayınlanan röportajı...

Aysel Can Ekşi : ''Geçilen değil, gezilen Üsküdar''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Cumhuriyet Halk Parti'sinden Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı olan Mimar Aysel Can Ekşi, ilk olarak Üsküdar ilçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, ardından ilçe örgütü tarafından gerçekleştirilen aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı açıklama ile Üsküdar ilçe örgütü ve basına aday adayı olduğu duyurmuştu. Mimar Aysel Can Ekşi, Üsküdar Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ziya Süzen'e neden aday olduğunu ve Üsküdar için yapmayı hedeflediği tüm çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

CHP Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı olan Mimar Aysel Can Ekşi

Adayım Çünkü;

- Üsküdar'a aday olmaya etkili olan faktörler nelerdir?

Öncelikle tüm okuyucu ve takipçileriniz selamlıyorum ve gazeteniz aracılığıyla Tüm Üsküdarlılara selamlarımı iletiyorum.

Örgütü ve örgütlü çalışmayı bilen, bunun kültürünü almış bir mimar olarak, ülke yönetiminde yerel yönetimlerin önemini kavramış ve bunu genel yönetim işleyişiyle taçlandırmanın gerçekten başarılı olmak için gerekliliğini bilen biri olarak, geleceğin Türkiye'sinin yerel iktidarlardan geçtiğini biliyorum, Özgürlükçü, ilerici, laik, demokratik, eşitlikçi, halkçı, şeffaf, tarih bilinci olan, üretken, kararlı, katılımcı, barıştan yana, insan temelli bir örnek kent yaratmak için Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği ve Mayıs - Haziran 2013 ?gezi parkı? ile başlayan gençlik temelli eylemlilikleriyle ne kadar doğru bir karar olduğunu bize gösteren gençlerimizin siyasete katılımının yollarını açarak desteğini almak için, Her yaştan gençlerin kendini yeteneklerine göre ifade edebileceği, kültür, sanat, spor, istihdam, siyaset vb. alanlarda gelişmelerini sağlayacak altyapıyı kurmak için adayım.

- Üsküdarlıyım ve Üsküdar'da mimarlık yapıyorum,- Üsküdar artık demokratik bir yerel yönetimi hak ediyor,- Demokratlara ve kendi aile interlandıma güveniyorum,- Üsküdar'da yerel seçimi katılımcı demokrasi anlayışıyla kazanacağız,- Adayım çünkü; Üsküdar'a dair özgün projelerimi yıllardır kentlilerle paylaşıyorum...

Üsküdar Kültürel Dokusundan Uzaklaşıyor

- Sizce Üsküdar'ın öncelikli olarak sorunları nelerdir?

Şuan da Üsküdar'da yaşamayan bir kent profili var. Üsküdar'da yaşayan bir kadın, anne ve mimar olarak Üsküdar'da ki yaşam alanlarının gençlere ve bize hitap etmediğini düşünüyorum. Üsküdar'ın kültürel değerlerinin ortaya çıkarılmadığını ve bu anlamda Üsküdar'ın değiştirildi. Üsküdar hergün kültürel dokusundan biraz daha uzaklaşıyor.

Neleri Yapacağım Değil! Neleri Yapmayacağım!

- Üsküdar için nasıl projeleriniz var?

Üsküdar Belediye başkan adayı bir kişi olarak yapacaklarım değilde yapmayacaklarımı söylemek istiyorum. Malumunuz 17 Ağustos depreminin 14.'cü yılını andık. İnsanların nefes alacakları, vakit geçirecekleri son yerler ki bu yerler ne yazık ki betonlaşma ile karşı karşıya. Ben kesinlikle Üsküdar'da ortak park alanları ve yaşam alanlarına müdahale etmeyeceğim. Betonlaşma ve AVM ile Üsküdar'ı doldurmayacağım. Ortak yaşam alanlarını koruyacağım.

Kadın Elinin Değdiği Her Yer Güzelleşir

Ben kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiğini ve düzene girdiğini ispatlamak, Üsküdar'ın bu sefer bir kadın ile değer kazanacağını ispatlamak bir kadın, bir anne ve bir mimar olarak yaptığım çalışmalarda fark yaratmak istiyorum. Üsküdar'ın ticareti bitmiş durumda adeta üzerine ölü toprağı serilmiş gibi... Esnaflar siftah yapamadan kepenk kapatıyor ve akşamları belirli bir saatten sonra karanlık bir köy oluyor. Üsküdar'da artarak devam eden bir ulaşım problemimiz bulunuyor. Özellikle merkeze uzak bölgelere akşam saatlerinde ulaşım çok zor. Bu sorunların çözülmesi için ulaşımda entegrasyon çok önemli ve biz bunu sağlayacağız.

Yerel Basına Sahip Çıkılmalı

- Son olarak çalışmalarınızı incelediğimizde yerel basınla aranızın çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Bir çok yerel gazetede yazılarınız ve çalışmalarınız bulunuyor. Üsküdar yerel basınıyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Tüketici şikayetlerinin önemini bilen biri olarak yerel basın'ın eleştirilerinin ne denli önemli olduğunu çok iyi biliyorum ve anlıyorum. Bence bu eleştiriler sayesinde eksik yanlarımızı kapatabileceğimizi düşünüyorum. Ben belediye başkanı olursam yerel basına gereken önemi vereceğim ve herkes Üsküdar iskelesindeki bayilerden yerel gazeteleri alıp okyabilicek ve bilgi edinebilecek. Kısacası yerel basına kesinlikle sahip çıkılmalıdır.

Mimar Aysel Can Ekşi Kimdir?

1966 Ordu, Fatsa doğumlu olan Aysel Can Ekşi, 1978 yılında Beykoz'a yerleşi ve 1991 yılından beri Üsküdar'da yaşamaktadır. Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamlayarak 1990 yılında Mimar olarak mezun oldu. 1996 yılında Marmara Üniversitesi'nden Öğretmenlik Formasyonu aldı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Depreme karşı yapısal bilinç Eğitmen Eğitimi ve Londra South Bank Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Koruma ve Yenileme Bilim Dalı Uluslar arası Kentsel Yenileşme çalışmalarında Lisans sonrası sertifika programını tamamlamıştır. 2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu sertifika programını tamamladı. 1991 yılında Üsküdar'da Çivi mimarlık şirketini kurmuş daha sonra Çatı mimarlık firmasının da ortağı olmuştur. Mimar Aysel Can Ekşi'nin yurtiçi ve yurt dışında bir çok ödüllü projede imzası bulunmaktadır. Dursun Ekşi ile evli olup, Üniversitede okumakta olan bir kızı vardır.

Yöneticilik Deneyimleri

Tüketiciyi Koruma Derneği Beykoz Şube Başkanlığı, Halkevleri Beykoz Şube Başkanlığı, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şb. Anadolu 1.BKBT Yöneticiliği, Tüketiciyi Koruma Derneği Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, CHP Üsküdar İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Sekreterliği, 1995'den beri Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Üyeliği, 2010'dan beri Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Ekşioğlu Vakfı Meclis Üyeliği.


Üsküdar Postası Gazetesi - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir