Yazarkasa POS cihazına geçiş beklentinin altında

1 Ekim'den itibaren zorunlu hale getirilen yazarkasa POS uygulamasında esnaf sınıfta kaldı.

Yazarkasa POS cihazına geçiş beklentinin altında
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

300 bine yakın esnafı ilgilendiren yazarkasa POS uygulamasına ilk aşamada sadece 50 bin esnaf geçti. Geçişin ağırdan alınmasında ise en büyük etken erteleme beklentisi oldu. Çünkü 31 Temmuz olan başlangıç tarihi esnaftan gelen talep üzerine 1 Ekim'e uzatılmıştı. Esnaf örgütlerinin sürenin tekrar uzatılması talebi kabul görmedi.

MALİYE CEZA YAĞDIRIYOR

Geçişin düşük kalmasındaki bir diğer etken ise yazarkasa POS'ların birçok esnafa pahalı gelmesi oldu. Makinelerin ortalama fiyatı bin 500 lira civarında. Ayrıca tek bir cihaz almak da yeterli değil. Özellikle servis yapan esnafların her mobil araç için ayrı cihaz alması gerekiyor. İlk günden itibaren denetime çıkan Maliye Bakanlığı yetkileri ise İstanbul'da çok sayıda esnafa ceza kesti. Cezalar bin 500 ile 3 bin TL arasında değişiyor. Yeni cihazların mali hafızaları yaklaşık 10 yıllık veriyi tutabilecek. Belirlenen kapasite dolsa bile aletler verileri 5 yıl saklayabilecek.

10 MİLYAR TL VERGİ GELİRİ

Türkiye'de yaklaşık 2.1 milyon POS cihazı bulunuyor. Uygulamayla 10 milyar lira vergi geliri hedefleniyor. Yol kenarında otopark hizmeti veren firmalar, restoranlar, ev ve iş yerlerine sipariş götüren işletmelerin sisteme geçmesi gerekiyordu. Bunun dışındaki işletmeler de mevcut yazar kasa cihazlarını 2015 sonuna kadar kullanabilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir