Kalamış Yat Limanı özelleştirme kapsamına alındı

Yaklaşık 15 yıldır Koç Holding'in işlettiği Kalamış Yat Limanı özelleştirme kapsamına alındı.

Kalamış Yat Limanı özelleştirme kapsamına alındı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'nin en büyük marinası Kalamış için özelleştirme süreci başladı. İhale hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanırken ekim ayı sonuna kadar ihale ilanına çıkılması planlanıyor.

Yaklaşık 15 yıldır Koç Holding'in işlettiği Kalamış Yat Limanı özelleştirme kapsamına alındı.

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre, Koç Holding bünyesinde işletilen marinanın yıl sonuna kadar özelleştirmesi hedefleniyor. Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı'na ilişkin mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) kararının çıktığını hatırlatan Maliye Bakanlığı kaynakları, iki ay sonrasında tekliflerin alınabileceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre marinalarla yaklaşık 15 yıldır işletmesini yapan Koç Grubu'na bağlı Setur şirketinin yanı sıra Ülker ve Doğuş grupları da yakından ilgileniyor. 25 yıl süreyle işletme hakkı devrinin verileceği Kalamış'ta özelleştirme süreci tamamlanmadığı için işletmeci şirket Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ecrimisil ödüyor. İmar planı çalışması sonrasında kapasitesi büyüyen marinanın değerinin katlandığı ve özelleştirmede yüksek bir bedelin ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

YERLİ VE YABANCI TALİP VAR

Kalamış Yat Limanı'yla ilgili ihale süreci dört ay önce ÖYK kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyeleri'ne kapasite artışının olduğu imar planları gönderilmişti.1987 yılında hizmete açılan Türkiye'nin en büyük marinası olan Kalamış ve Fenerbahçe Marinaları, Aralık 1998'de işletmeci şirketin hisselerinin tamamının devralınması ile Setur Marinaları zincirine katılmıştı. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile imar planı onaylanan Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı'nın yeni düzenleme ile kapasitesi de büyümüş oldu. Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalardan edinilen bilgilere göre, özelleştirme süreci ile yerli şirketlerin yanı sıra çok sayıda yabancı şirket de ilgileniyor.

435 BİN METREKARE YÜZÖLÇÜMÜ

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na ilişkin yayınlanan ÖYK kararına göre marina alanı oldukça büyük. Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan iki adet yat limanı olan yerin toplam alanı 435 bin 128 metrekareyi buluyor.


Star


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir