AK Parti belediye başkan adaylarını açıklıyor

AK Parti Ramazan Bayramı'nın hemen ardından başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak.

AK Parti belediye başkan adaylarını açıklıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin provası olarak gördüğü mahalli seçimlere sıkı hazırlanıyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, halkın mahalli idarelerden beklentileri ve istedikleri isimler konusunda il il üç farklı araştırma ile saha taranırken, kamuoyu liderlerinin de kanaati alınacak. AK Parti teşkilatı ile temayül yoklamasının yanı sıra il milletvekillerinin de muhtemel adaylar konusunda görüşleri alınacak. Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca hazırlanan çalışmalar daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak partinin en üst karar organı MKYK ve MYK'da değerlendirilerek son karar verilecek.

AK Parti Ramazan Bayramı'nın hemen ardından başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak.

GÖZLER ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE
Gözler ise, seçimin yıldızı olacak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde adaylık ipini kimin göğüsleyeceği üzerinde. Parti yönetimi henüz büyükşehirlere yönelik bir isim çalışması gerçekleştirmedi. Çalışmalarda sadece halkın mevcut yönetimlerden memnuniyeti ve beklentileri ölçüldü.

ERKEN AÇIKLAMASI SEÇİM STRATEJİSİ
Edinilen bilgilere göre; AK Parti, Ramazan Bayramı sonrasında ağustos ayı içinde adaylarını kamuoyuna açıklamaya başlayacak. Belediye başkan adaylarının erken açıklanmasına gerekçe olarak; geçtiğimiz aylarda yasalaşan büyükşehir düzenlemesi gösteriliyor. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde bu düzenleme ile belediye sınırlarının il sınırlarına genişlediği, kampanyaların daha etkin olabilmesi için de adayların erken açıklanması gerektiği üzerinde duruluyor. Milletvekilleri ile teşkilatların da talebinin adayların erken açıklanması yönünde olduğu belirtiliyor.

Bu arada; üç dönem kuralı yüzünden bazı bakanların kamuoyundaki beklenti doğrultusunda büyükşehir belediye başkanlıklarına kaydırılması durumunda; mini kabine revizyonu gündeme gelebilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir