Taksit yoksa aidat da yok

Bakan Yazıcı, bankaların ücret ve komisyonları konusunda yeni bir anlayış benimsediklerini belirterek, ''Bundan sonra faiz dışı gelirleri BDDK belirleyecek.

Taksit yoksa aidat da yok
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bakan Yazıcı, bankaların ücret ve komisyonları konusunda yeni bir anlayış benimsediklerini belirterek, ''Bundan sonra faiz dışı gelirleri BDDK belirleyecek. Kredi kartı aidatı konusunda da taksit ve puan istemeyenler için ücretsiz düz bir kart olacak. İsteyenler ise kart aidatı ödeyecekler'' diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tüketici şikayetlerinin yoğunlaştığı kredi kartı aidatı ve bankaların uyguladığı ücret ve komisyonlarla ilgili iki yeni yaklaşım içinde olduklarını açıkladı. Mayıs ayında tasarının Meclis'e gönderilmesini planladıklarını kaydeden Yazıcı, en çok merak edilen ücret ve komisyonların kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin, ''Ücret ve komsiyonların tamamen kaldırılması söz konusu değil. Bu konuda yeni bir formül geliştiriyoruz. Nasıl Merkez Bankası bankaların uygulayacağı faiz oranları konusunda belirleyici bir rol üstleniyorsa, sektörün düzenleyici ve denetleyici kurumu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun da (BDDK) bankaların verdiği hizmetler için ücret ve komisyonları belirlemesi yönünde bir yaklaşımı benimsedik'' dedi.

TAVAN FİYAT VERİLECEK

Yazıcı, geçen ağustos ayından bu yana sektörün görüş ve önerilerini almak üzere kamuoyu ile paylaşılan ve özellikle bankaların ücret ve komisyon alımı konusuyla gündeme gelen ''Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı'' üzerindeki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Bakanlığı ve BDDK bünyesinde ücret ve komisyon alımına ilişkin düzenlemelerle ilgili çalışmalara başlandığını kaydeden Yazıcı, ''BDDK bir tavan fiyat tarifesi açıklayacak. Bankalar da bu fiyatların üzerinde ücretlendirme yapamayacaklar. Rekabet etmek isteyenler bu tarifenin altında fiyat verebilecekler'' diye konuştu.

Kredi kartı aidatlarıyla ilgili olarak da, iki çeşit kart anlayışının öne çıktığını dile getiren Yazıcı, ''Bunlardan biri düz kart olacak, taksit, puan gibi bazı özellikleri olmayacak. Puan, taksit istemiyorum diyen bu kartı alacak ve aidat da ödemeyecek. Diğeri de özellikleri olan kart. ''Taksit olsun, puan olsun'' diyorsa tüketici, o zaman bu avantajlar için kart aidatı ödeyecek. Tabi bunun da ne kadar olacağına ilişkin düzenlemeler yapacağız'' şeklinde konuştu.


Hürriyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir