Kentsel Dönüşüm Davul Zurnayla Olacak

Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği, kentsel dönüşümü anlatması amacıyla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ağırladı.

Kentsel Dönüşüm Davul Zurnayla Olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Merkezi Üsküdar'da bulunan Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği, kentsel dönüşümü anlatması amacıyla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ağırladı.

Başkan İsmail Şirin'in kısa açılış konuşmasının ardından mikrofona gelen Mustafa Kara, kentsel dönüşüm konusu hakkında hem genel hem de Üsküdar özeline dair ayrıntılı bilgiler verdi. Dinleyiciler arasında Kara'nın siyaset öncesi ticari hayatından çok sayıda tanıdığı bulunmasının da etkisiyle samimi bir sohbet havasında geçen toplantıda Mustafa Kara sorulan soruları da açık sözlülükle cevapladı.

Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği, kentsel dönüşümü anlatması amacıyla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ağırladı.

Kentsel Dönüşüm Bir Zorunluluktur
Mustafa Kara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Kentsel Dönüşüm konusunda ciddi bir risk üstlendiğini ama bu problemin de başka türlü çözüme kavuşturulamayacağını vurguladıktan sonra ''TOKİ'nin yapacağı konutlar kaç tane olursa olsun yetersiz kalacaktır. Dolayısıyla mevcut konutların ömrü dolduktan sonra yıkılıp yeniden yapılması zorunludur'' dedi ve özetle şu açıklamaları yaptı.

''Kentsel dönüşüm bir zorunluluktur. Çünkü hem yapıların bir ömrü vardır hem de ülkemizde bir deprem gerçeği vardır. Herkesin gönlü rahat olsun, kentsel dönüşüm zorla değil tamamen gönüllü olacak ve davul zurnayla yapılacak. Yalnız eskiden 100 kişiden bir kişi bile kabul etmese projeler gerçekleşmiyordu, yeni çıkan kanuna göre üçte iki çoğunluk sağlandığı takdirde kabul etmeyenlere istimlâk bedeli ödenecek ve uygulama başlayacak. Kentsel dönüşümle ilgili bu gibi konuşmalarda halkın şöyle bir yaklaşımıyla karşılaşıyoruz. Sanki Hz. Musa'nın asası gibi bir asa İstanbul'un üzerinden geçecek ve binalar yenilenecek, park ve bahçe gibi yaşam alanları oluşacak, her yer çok güzel olacak. Sonra insanların bir araya gelmesi gerekiyor ama vatandaşlarımızdan birçoğu ''ben o kişiyle hayatta bir araya gelmem'' gibi tavırlar sergiliyorlar. Kusura bakmayın, bu dönüşüm kendi kendine olmayacak.

Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği, kentsel dönüşümü anlatması amacıyla Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ağırladı.

Binalar yenilenirken doğal olarak bir takım düzenlemelere gidilecek ve eskisinden biraz daha küçük konutlar inşa edilecek. Aynı ebatta konut sahibi olmak isteyen biçilen metrekare değeri üzerinden aradaki farkı ödeyecek. Kazanılan alanlar ortak yaşam alanına dönüştürülecek, otoparklar da mutlaka yerin altında bulunacak. Kat sayısı da muhite göre değişiklik arz edecek. Bütün bunları yaparken toplumun yaşam biçimine uygun olmayan yapılaşmalardan kaçınacak ve söz konusu ortak yaşam alanlarıyla eski mahalle kültürünü yaşatmaya çalışacağız.''

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, daha sonra kentsel dönüşüm çerçevesinde belediye olarak Üsküdar'da gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında slaytlar eşliğinde bilgiler verdi.


Haber : Bülent Şirin - Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir