Maliye 5 Milyon Kişinin Peşine Düştü

Maliye, kira geliri elden edenlere uyguladığı uyarı sistemini MTV ödemeyen araç sahiplerine de uygulayacak.

Maliye 5 Milyon Kişinin Peşine Düştü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Maliye, kira geliri elden edenlere uyguladığı uyarı sistemini MTV ödemeyen araç sahiplerine de uygulayacak. Vergi borcu olan 5 milyon araç sahibine mektup gönderilecek.

Otomobil satışlarında yaşanan rekor, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tahsilatına yansımadı. İki taksit halinde ödenen MTV'nin, ilk taksit ödemesinden sadece 2.5 milyar liralık gelir sağlandı. Yıl sonuna kadar toplam 7.4 milyar liralık MTV tahsilatı elde etmeyi planlayan Maliye, ilk taksit ödemesinin yüzde 33'lerde kalması üzerine, MTV borçlusu araç sahiplerini yakın takibe aldı.

TÜİK rakamlarına göre yaklaşık 17 milyon taşıtın bulunduğu Türkiye'de, araç sahipleri iki taksit halinde tahsil edilen MTV'yi ödememek için adeta direniyor. Maliye'nin verilerine göre, 2013 yılının ilk altı aylık taksidinin ödendiği ocak ayında toplam 2 milyar 507 milyon 811 bin liralık MTV tahsilatı yapıldı. Geçen yılın aynı ayında ise 2.1 milyar liralık tahsilat gerçekleştirilmişti. Geçen yıla göre tahsilat rakamında belirli bir artış yaşansa da, bu yeterli bulunmadı. Maliye Bakanlığı, yıl sonuna kadar toplam 7 milyar 478 milyon liralık MTV tahsilatı hedefledi.

E-haciz işlemi gündemde

Ocak ayında yapılan tahsilat, hedefin sadece yüzde 33'ü. 2012 yılı sonu itibariyle 4 milyon düzeyinde bulunan MTV borcunu ödemeyen mükellef sayısı, ocak ayı sonu taksidini ödemeyen mükelleflerle birlikte 5 milyona ulaştı. Maliye Bakanlığı, MTV hedeflerini tutturmak için geçen yıl olduğu gibi borçlu araç sahiplerini yakın takibe aldı. Bu ay kira geliri elde eden mükelleflere mektup gönderen Maliye, nisandan itibaren de MTV'sini ve trafik cezasını ödemeyen mükellefleri mektup ve SMS yoluyla uyaracak. Tüm uyarılara rağmen borcunu ödememekte direnen mükelleflere ise haciz işlemleri yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen projeye göre, internet aracılığı ile araçlara ipotek konulabilecek. Ayrıca, MTV borçları yüksek tutarlara ulaşan mükelleflerin hesaplarına e-haciz getirilmesi gündeme gelecek.


Haber 10


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir