Vergi Borcu Olanlar DİKKAT !

Vergi borcu olan mükelleflerin taşıtları için siciline elektronik ortamda ''haciz'' şerhi düşülecek.

Vergi Borcu Olanlar DİKKAT !
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Elektronik haczin kapsamını genişleten Maliye Bakanlığı, vergi borcunu ödemeyenler için cebri tahsilat çalışmalarını hızlandırdı. Borcu olan arabasını satmak istediğinde ekranda ''vergi borcu vardır'' yazısı çıkacak. Bu araçların satışı, borç ödenmeden yapılamayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yürütülen 'EGM Haciz Projesi' ile kamu alacaklarının tahsili, posta ve kırtasiye gibi takip masraflarının da önüne geçilmiş olacak. İdare'nin performans programında konuya ilişkin şu değerlendirmede bulunuldu: ''EGM Haciz Projesi'nde İdare ile ilgili kurumların iş yükünün azaltılması, zaman tasarrufu sağlanması ve haciz uygulamalarının elektronik ortamda yapılması amaçlanmıştır. Projenin vergi dairesi haciz işlemleri, merkezi işlemler-EGM entegrasyonu olmak üzere iki ayrı bölümü bulunuyor. Vergi dairelerince düzenlenen haciz bildirileri ile EGM kayıtları üzerine şerh işlemleri elektronik ortamda yapılacaktır.'' E-haczin ardından vatandaşın malı satılıp vergi borcundan mahsup edilecek. Mahsup işlemi tamamlandıktan sonra ise aracı satın alan üzerine geçirebilecek.

Elektronik haczin kapsamını genişleten Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), taşıtların yanı sıra gayrimenkul, gemi ve diğer araçlara da elektronik ortamda el koyabilecek. Sistemin genişlemesiyle birlikte e-haciz mal varlıklarının önemli bir kısmına uygulanacak. GİB'in 2013 Yılı Performans Programı'nda da cebri tahsilatın önemine dikkat çekildi. Konuya ilişkin olarak, ''Cebri tahsilat sürecinin hızlandırılması ve etkinliğinin artırılması kapsamında, vergi ve diğer mali yükümlülüklerin zamanında ödenmesini sağlamak amacıyla vergisini zamanında ödemeyenler tespit edilerek, süresinde ödenmeyen vergi ve cezalarının cebren tahsiline gidilmekte. Vergi borçlusunun gayrimenkul ve motorlu taşıt bilgileri öncelikli olmak üzere tüm mal varlığına elektronik ortamda ulaşılabilmesi için ilgili kurumlarla işbirliği çalışmalarında bulunulmakta; vergi borcunun mükellefin banka hesabından otomatik olarak cebren tahsili sağlanmaktadır.'' denildi. Hacizli malların satışının kısa sürede gerçekleşmesine yönelik çalışmaların devam ettiğine dikkat çekildi.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir