Kaçak Kullananların Sponsoru Olmaya Devam

Elektrik aboneleri kaçak bedelini görmeden ödeyecek

Kaçak Kullananların Sponsoru Olmaya Devam
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başbakan Erdoğan bir dizi temaslarda bulunmak ve toplu açılış törenine katılmak üzere dün Mardin'e geldi. Burada kaçak elektiriğin kullanmanın ülkeye ne kadar zarar verdiğinden basheden Erdoğan Mardinliler'e şöyle seslendi:

''MARDİN HELALİ HARAMI İYİ BİLİR''

''Enerji Bakanlığı'mızın tespitlerine göre Mardin'deki kayıp kaçak oranı yüzde 76'lara kadar ulaşmış durumda. Tüketilen elektriğin sadece 4'te 1'i tahsil edilebiliyor. Mardinli kardeşlerimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hesaplaşarak bu yöntemin önüne geçmesini rica ediyorum. Benim Mardinli kardeşim helal ve haramı çok iyi bilir. Mardin'in güzel bir sözü var yerden olan yere döner. Hepimiz topraktan geldik toprağa döneceğiz. Dünyada yaptıklarımızdan tek tek sorguya çekileceğiz. Mardin helali de haramı da iyi bilir. Hiçbir koyun kendi kuzusunu çiğneyip geçmez. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza inanıyor''

Türkiye'deki 21 elektrik dağıtım bölgesinde Ulusal Elektrik Tarifesi uygulanıyor. Ülke genelindeki elektrik kayıp-kaçak parası da bütün abonelere yansıtılarak tahsil ediliyor. Elektrik piyasası mevzuatı gereği önceki yıldan itibaren abonelerin elektrik faturası için ödediği paranın ayrıntıları faturalarda yazılmaya başlandı. Aboneler, faturalarda çalınan elektriğin parasını ödediğini görünce tepkiler artmaya başladı. Bunun üzerine bazı dağıtım şirketleri faturada kayıp-kaçak bedeline yazmaktan vazgeçti.

KAÇAK ELEKTİRİĞİ ÖDEMEYE DEVAM

Tepkilerin devam etmesi üzerine dağıtım şirketleri yeni bir uygulama başlattı: Faturalardan kayıp-kaçak bedeli bölümü tamamen kaldırıldı. Ocak 2013'den sonra elektrik aboneleri artık faturalarında kayıp-kaçak bedeli bölümü ve ödediği parayı göremeyecek. Ancak aboneler, kaçak elektriğin bedelini diğer fatura kalemleri üzerinden ödemeye devam edecek.

Türkiye'de alınan bütün önlemlere rağmen elektrik kayıp-kaçağı önlenemiyor.Halen bazı illerde kayıp-kaçak elektrik tüketimi yüzde 80'i geçiyor.


En Son Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir