Yeni yılda, 'zengin daha fazla vergi ödeyecek'

Kira, temettü ve mevduat geliri gibi kazançları ayrı ayrı kalemlerde gösteren zenginlerin tüm gelirlerinin tek beyannamede toplanacak.

Yeni yılda, 'zengin daha fazla vergi ödeyecek'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zenginden daha çok vergi alacaklarını, bunun için Gelir Vergisi, konuttaki KDV oranlarına yönelik düzenlemelerin yeni yılın ilk yarısında Meclis gündemine gelebileceğini söyledi.

Kira, temettü ve mevduat geliri gibi kazançları ayrı ayrı kalemlerde gösteren zenginlerin tüm gelirlerinin tek beyannamede toplanacağını bildirdi. Pahalı konut alanın daha yüksek vergi vereceğini ifade etti. Maliye Bakanı, tarla iken alınan arazinin imara açılmasından doğan ya da gayrimenkulü alıp satarken elde edilen kazancın süre sınırı olmaksızın vergiye tabi olacağını da aktardı. Halen 5 yıl içinde alınıp satılan gayrimenkulden alınan 'değer artış kazancı' vergisinde süre sınırı kalkacak. Şimşek, ''100 yıl da geçse değer artış kazancı vergisini alacağız.'' ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında planlanan çalışmaları anlattı. Şimşek'in açıklamasına göre yeni yılda kira, temettü ve mevduat geliri gibi kazançları ayrı ayrı kalemlerde gösteren zenginlerin bütün bu gelirleri tek beyannamede toplanacak. Böylece yüksek gelir grubundakiler şimdikinden daha fazla vergi ödeyecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha taslak halinde olan Gelir Vergisi ile ilgili çalışmaları da anlattı. Şimşek, beyanname sistemine geçildiğinde kişinin mevduat faizi, temettü, kira gibi birden fazla gelir kalemlerinin bir bütün olarak değerlendirileceğini söyledi. Şimşek, burada daha fazla gelir elde edenden daha fazla vergi almak esasıyla hareket ettiklerini vurgulayarak sorular üzerine şu örneği verdi: ''Şu anda faiz gelirinin üzerinde yüzde 15 bir stopaj alıyoruz. Yani faiz geliri ne olursa olsun, 100 bin lira gelir elde etseniz de yüzde 15 stopaj ödüyorsunuz. Belki yeni düzenlemeyle biz diyeceğiz ki: 'Bu kadar gelir normal vergi oranına tabidir, 100 bin lira o zaman yüzde 35 vergiye tabi olacak.' Örnek olarak yılda 10 bin liralık faiz geliri olan bir kişi yüzde 15 ödeyecek, beyanname sınırının altında kalacaksa sorun yok. Ama diyelim ki başka birinin faiz, kira, temettü geliri 120 bin lira. Beyanname ver diyeceğiz. Geliri girdiği vergi dilimine göre vergilendirilecek. Beyanname kapsamını genişletirsek, o zaman bazı giderlerini sunma imkanı da vereceğiz.''


Zaman


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir