Üsküdar'da Kentsel Dönüşümün İlk Adımı Atıldı

Anadolu Kentsel Dönüşüm Genel Koordinatörü ve İnşaat Mühendisi Çetin Özdaş, Üsküdar ve İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar'da Kentsel Dönüşümün İlk Adımı Atıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Anadolu Kentsel Dönüşüm Genel Koordinatörü ve İnşaat Mühendisi Çetin Özdaş, Üsküdar ve İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Kentsel Dönüşüm Genel Koordinatörü ve İnşaat Mühendisi Çetin ÖzdaşÖzdaş, ''Ülkemizin genelinde olduğu gibi İstanbul'da ve Üsküdar ilçemizde de ciddi deprem riski ve riskli eski yapı stoku var. ülkemizde son yıllardaki depremlerde çok büyük sıkıntılar yaşandı. Çok büyük maddi manevi kayıplar oldu, büyük acılar yaşandı. Depremlerden dersler çıkarıldı. Yasalar ve yönetmelikler düzenlendi. Bu anlamda en son 6306 sayılı yasa çıkarıldı ve bu yasa ile depremlerin eski zayıf binalardan kaynaklanan deprem riskini sıfırlamak ve aynı zamanda binalar yenilenirken kentlerinde yenilenmesi öngörülmüştür. Biz ANADOLU KENTSEL DÖNÜŞÜM İNŞAAT MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK firması olarak bu yasa kapsamında çalışmalar yapmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Türkiye Genelinde çalışma yetkisi aldık lisanslandırıldık. Biz esasen Marmara depreminden bu zamana 10 yılı aşkın süredir ülke genelinde önceki Bayındırlık Bakanlık yetkisiyle binaların deprem riskinin belirlenmesi ve güçlendirme çalışmaları yapıyorduk. Ancak daha çok resmi kuruluşlar okullar dershaneler yurtlar ve hastanelerde bu çalışmaları yapıyorduk. Halka açık çalışamıyorduk. Her talebe cevap veremiyorduk. Devlet desteği yoktu. Yasa ve yönetmeliklerde eksiklikler vardı. Şimdi ise bakanlık eliyle devlet desteği var. sorunlara çözümler oluşturuluyor. Biz şimdi binasından deprem riski taşıdığını düşünen endişe eden herkese yardımcı oluyoruz. Devlet sorunun çözüm yollarını açtı. Evinin yenilenmesini isteyen her bir konut için 10 yıl süreli faizsiz 100 bin lira kredi veriyor. Kira yardımı veriyor. Parsellerin birleşmesi koşullarında kat artışı veriyor.

Anadolu Kentsel Dönüşüm İnşaat Mühendislik Müşavirlik Üsküdar'da açıldı

Anadolu Kentsel Dönüşüm İnşaat Mühendislik Müşavirlik Üsküdar'da açıldı

Bu vb pek çok devlet katkısı var. binalarımızda deprem riski sıfırlanıp yeni binalara kavuşurken bir taraftan da ilçemiz ilimiz yenileniyor. Ayrıca yollarımız, park otopark eğitim sağlık spor vb sosyal donatı alanları rahatlatılması hedefleniyor. Çarpık yapılaşmadan daha düzenli yaşam alanlarına geçilecek. Kentsel dönüşüm zor ama sonuçta geleceğimiz için çok güzel şeyler ifade ediyor. Kentsel dönüşümü Üsküdar halkıyla, Üsküdar Belediyesiyle ve devletin ilgili kurumlarıyla birlikte başaracağız. Burada basının rolü de çok önemlidir. Biz Çevre ve Şehircilik bakanlığı yetkili ANADOLU KENTSEL DÖNÜŞÜM İNŞAAT MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK firması olarak riskli binaların tespiti ve dönüşüm hizmetlerinde Üsküdar halkının hizmetinde olacağız. Halkımızla Belediyemizle elele dönüşümü başaracağız.'' dedi. Üsküdar'da yapılan açılışa Üsküdar Belediye Meclis üyesi Mustafa Demiral, belediye başkan danışmanı Sadık Albayrak ve iş adamları katıldı.


Üsküdar Postası Gazetesi


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir