''Alın teri soğumadan karşılığı ödenecek''

Üsküdar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

''Alın teri soğumadan karşılığı ödenecek''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 102 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen törenle imzalandı. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi 2 yıllık dönemi kapsıyor.

Yapılan sözleşme ile işçiler ilk yıl yüzde 15 zam alırken, ikinci yıl zammı enflasyon + 3 puan oranında olacak. İşçiler ayrıca sosyal paketlerde yüzde 50'lik artış ile Kurban Bayramı'nda 750 TL'lik ücretten faydalanacaklar.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, çalışanın terinin soğumadan emeğinin karşılığının ödenmesini kendilerine ilke edindiklerini ifade ederek Sendika yönetimine uzlaşmacı tutumlarından dolayı teşekkür etti. Hakça paylaşımı çok önemsediklerini dile getiren Mustafa Kara ayrıca hizmete dönüştürmek istedikleri çalışmalarla ilgili belediye işçilerinden maksimum çaba beklediklerinin de altını çizdi. Taşeron sistem ve kıdem tazminatı konusunda Başbakanımızın ayrı ve özel bir çalışma yaptığını söyleyen Mustafa Kara, sendikal hakları ele geçiren bir kısım çalışanın bunu istismar ettiğini, bunun da kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Üsküdar Belediyesi'nde çalışma barışı ve huzuru olduğunu anlatan ve başta kıdem tazminatı ve çalışma koşulları olmak üzere kendilerine düşen görevi yerine getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerinin altını çizen Mustafa Kara, buna karşın anlaşma sonrası da işçilerden hizmet artışı beklediklerini de ifade etti. Mustafa Kara konuşmasında ayrıca işçilerin biriken maaş farklarını da en kısa zamanda ödeyeceklerinin müjdesini verdi.

Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı konuşmada Hak-İş'in olduğu yerde kavga ve istismar olmadığını belirtti. Kavga ve çatışma olmadan Üsküdar Belediyesi ile güzel bir anlaşmaya imza attıklarını dile getiren Arslan, kendilerinin Türkiye'nin en etkin ve en saygın konfederasyon olduklarını, bunu da Üsküdar Belediyesi ile imzaladıkları anlaşma ile ispat ettiklerini ifade etti. Üsküdar Belediyesi çalışanlarının daha ilk günlerde birçok konuda feragat ederek kendi saflarına katılmalarının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiklerini belirten Arslan, Üsküdar'ın bin yedi yüze yakın taşeron firma işçisine sahip olduğunu, bu firmalara yönelik örgütlenme çalışmalarına başlattıklarını söyledi. 4857 sayılı yasada emekliliğe ilişkin çalışmalara açıkça yer verildiğini ve işçilerin kendi rızaları ile emekli olması gerektiğini ifade eden Arslan, norm fazlası işçilerin Üsküdar Belediyesi tarafından işten çıkarılmamasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Yasada taşeron işçilerine yönelik olarak önemli boşluklar bulunduğunu ve bunun sosyal bir problem olduğunu altını çizen Mahmut Arslan, bu soruna çözüm getirilmesinin tüm Türkiye'de önemli bir sorunun tamamıyla ortaya kalkması anlamına geldiğini söyledi. Üsküdar Belediyesi ile yapılan anlaşmanın Türkiye şartlarında gerek sosyal haklar gerekse ekonomik anlamda son derece iyi bir anlaşma olduğunu dile getiren Arslan, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve toplu sözleşmeye imza atan herkesi böylesine başarılı bir anlaşmaya imza attıkları için tebrik etti. Üsküdar'ı çağdaş ve yaşanabilir bir mekan haline getirebilmek adına işçilere büyük iş düştüğünü söyleyen Hak-İş Sendikası Genel Başkanı, işçilerin aldıkları parayı sonuna kadar hak edebilmeleri için var güçleriyle çalışması gerektiğini belirtti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir