Büyükşehir'den 'Sevda Tepesi'ne proje şartı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''Sevda Tepesi''ne ilişkin uygulama projelerinin, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınması şartıyla geçerli olduğunu bildirdi.

Büyükşehir'den 'Sevda Tepesi'ne proje şartı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''Sevda Tepesi''ne ilişkin uygulama projelerinin, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınması şartıyla geçerli olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Üsküdar-Kandilli Mahallesi, 945 ada, 172 pafta, 12 parsel sayılı yer (Sevda Tepesi) ile ilgili olarak basında yer alan haberler üzerine bilgilendirme yapılması gereği doğduğu belirtildi.

Söz konusu parsel malikinin, 28 Mayıs 2012 tarihli dilekçeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na; 1984'ten beri maliki bulunduğu parselde mağduriyetinin giderilmesi amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde, imar bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılanma hakkı verilmesi talebinde bulunduğu aktarılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün 31 Mayıs 2012 tarihli yazısıyla teklif planın Büyükşehir Meclisi'ne sunulduğu kaydedildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca 15 Haziran 2012 tarihli Büyükşehir Meclisi'ne sunulan turizm konaklama fonksiyon teklifinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilerek karara bağlandığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

''Hazırlanan teklif planda; planlama alanı içerisindeki peyzaj değeri yüksek nitelikli ağaçların geliştirilerek muhafaza edilmesi, ağaç rölevesinin çıkarılmadan uygulama yapılmaması, Boğaziçi siluetini bozmayacak, çevre ile uyumlu, Taban Alanı Kat Sayısı (T.A.K.S): 0.06 H max: 7.50 metreyi geçmeyecek, çekme mesafelerinin mimari avan proje ile belirlenmesi ve bina dışında bodrum kat yapılmaması şartı ile konaklamaya yönelik turizm tesisleri yapılabileceği hükümleri bulunmaktadır. Toplamda 57 bin 470 metrekare olan alan, T.A.K.S: 0.06 olması halinde, toplamda 3 bin 448 metrekare inşaat alanına tekabül etmektedir. Bunun anlamı da 2 kat ve bodrumsuz bir imardır. Uygulama projeleri Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınması şartı ile geçerlidir. Genel boyutu ile turizm ve konaklama kullanışı Boğaziçi bölgesinin en doğal, önemli ve tercihli kullanış kararlarından biridir. Turizm ve konaklamanın, günübirlik yemek-içmek-eğlenmek-dinlenmek ve konaklamak gibi iki farklı boyutunun Boğaziçi'nde yer alması gerekmektedir.''


Haber10.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir