'Son gün şantajcıları' Üsküdar'da iş başında

İşadamlarına yaka silktiren ''son gün şantajcıları''nın aldıkları ''haracın'' vergisini de işadamları ödüyor.

'Son gün şantajcıları' Üsküdar'da iş başında
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İşadamlarına yaka silktiren ''son gün şantajcıları''nın aldıkları ''haracın'' vergisini de işadamları ödüyor. İşadamları, buzdağının görünmeyen kısmının inanılmaz boyutlara vardığını ve bir an önce önlem alınması gerektiğini söylüyor. Sabah Gazetesi'nin gündeme taşıdığı ihalelerdeki son gün şantajcıları ile işadamları ve belediyelerden şikayet yağıyor.

Belediye, hastane ve üniversitelerin çöp, temizlik gibi ihalelerine giren çok sayıda firma, ihaleye son üç gün kala dilekçe verip itiraz eden, sonra da kendilerinden itirazı çekme karşılığında haraç alan şirketlerden dertli. İşadamlarının ''Son gün vurguncuları'' diye nitelendirdiği bu firmalar, ihale bedelleri 5 milyon TL'den başlayıp, 50 - 60 milyon TL'ye çıkan dosyalarda, itirazlarını geri çekmeleri karşılığında ihalenin büyüklüğüne göre 50 bin ila 1 milyon TL arasında para alıyorlar. Son gün fırsatçılarının çalışma yöntemleri şöyle:

İhalelerle ilgili sadece dosya alıp, ihaleye üç gün kala ilgili idareye, ''dosyada eksiklik var'' gerekçesi ile itirazda bulunuyor.

İhaleyi kazanan firma, itiraz dilekçesini veren firmayla görüşüyor.

Dilekçeciler ''anlaşalım'' diyerek, karşı taraftan para alıp, yaptıkları itirazı geri çekiyor.

Son gün fırsatçılarına 'haraç vermem' diyerek, anlaşmayan şirketlerin ihale dosyalarının son itiraz yeri ise Kamu İhale Kurumu (KİK).

Fırsatçılar, 20 günde tamamlanan ihale sürecinin son günü KİK'e itiraz ediyorlar.

KİK'e itirazdan sonra şirketi arayarak, 'dilekçe verdik' diyorlar. İtirazlarını geri çekme karşılığında ise 50 bin ile 1 milyon TL arasında para alıyorlar.

Bu yöntemi kullanan ''uyanık'' şirketleri tek tek tespit eden Ankaralı bir işadamı 'vurgun çarkına'' karşı suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

'Çantacılar, kamunun elini kolunu bağlıyor'
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise bu konuda şu açıklamayı yaptı. İhalelerimizde rekabet olsun istiyoruz. Bu rekabetin olması için de açık ihaleler yapıyoruz. Ancak bu işi meslek edinmiş profesyoneller belediyecilik deyimiyle, 'Çantacılar' var. 6 ay uğraşıp ihaleye çıkıyoruz. Ancak ihale mevzuatındaki boşluklardan yararlanan 'çantacılar' Türkiye'nin çok önemli şirketlerinin aldığı ihalelerden nemalanıyorlar. İşadamı, 'işin yürümesi' için ses çıkarmıyor. Ama buna artık dur denilmesi gerekiyor. Yeterliliği olmayan ile olanların mutlaka ayrılması lazım. Her firma her ihaleye girmemeli. KİK'in bu mevzuatı değiştirilmeli. KİK'te bu sistem mutlaka değişmeli. Elimizi, kolumuzu bağlıyorlar. Hizmet işi yapıyoruz. Vatandaşa bunları anlatamayız. Bu 'çantacılar'dan mutlaka kurtulmalıyız.


Sabah


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir