TL simgesiyle ilgili sağ-sol tartışması

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bankanın Genel Kurulu'nda bir hissedarın hazırladığı tişörtteki '25.000.simge' yazısına 'Yanlış' deyince tartışma büyüdü. Başçı, "Simge, rakamın solunda olmalıydı" dedi.

TL simgesiyle ilgili sağ-sol tartışması
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bankanın Genel Kurulu'nda bir hissedarın hazırladığı tişörtteki '25.000.simge' yazısına 'Yanlış' deyince tartışma büyüdü. Başçı, ''Simge, rakamın solunda olmalıydı'' dedi.

2 SAĞDA MI OLSUN SOLDA MI?
Merkez Bankası tarafından düzenlenen yarışmayı kazanarak, Türk Lirası'nın simgesi ilan edilen 'yle ilgili sağ-sol karmaşası yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla 1 Mart'ta düzenlenen toplantıda MB Başkanı Erdem Başçı tarafından açıklanan TL'nin simgesi, geçen süre içinde daha yaygın şekilde kullanılmaya başlanırken, bu kez de simgenin rakamın 'solunda mı, sağında mı' kullanılacağı tartışma konusu oldu. Vatan gazetesinin haberine göre, Başkan Başçı'nın geçtiğimiz günlerde bir tişörte basılan '25.000.(simge)' ifadesine 'Yanlış' demesiyle karmaşa daha da arttı.

Başçı'nın uyarısıyla, rakamın başında ya da bir başka ifadeyle solunda yazılacağı anlaşılan simgeyle ilgili Merkez Bankası'ndan bugüne kadar özel bir resmi açıklama ya da vurgu yapılmadığı için pazarda, manavda ve reklam ilanlarda simgenin farklı şekillerdeki kullanımları sürüyor.

Başçı, bankanın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Genel Kurulu'nda hissedarların simge yarışmasıyla ilgili eleştirilerini dinlemişti. Hissedarlardan Adnan Bahar, kürsüye gelerek Merkez Bankası yönetimini TL simge kararı nedeniyle sert sözlerle eleştirmiş, bankanın sermayesi olan 25 bin TL'yi simge yarışmasını kazanan kişiye ödül olarak verildiğini söylemişti. Konuşmasının sonunda bir tişört çıkaran Bahar, üzerinde ''25.000.(simge) basılı kıyafeti basına gösterdi. Toplantının sonunda söz alan Erdem Başçı eleştirilere yanıt vermek yerine, ''T-shirt'te bir yanlışlık var. Türk Liramızın simgesinin yazılışı yanlış. Simge rakamın solunda olmalıydı'' dedi. Bunun üzerine dinleyiciler arasında, ''Banka bunu açıklamadı ki, her yerde sağa yazılıyor'' tartışması yaşandı.

EURO'DA SİMGE SOLDA
Açıklandığı günden bu yana TL'nin simgesi, semt pazarlarında tezgahlarda, bilboard gibi açık hava mecralarında, gazetelerde sağda kullanılıyor. Rakamın solunda kullanımı ise son derece az. Dolar ve euro gibi simgelerin solda kullanımından yola çıkarak, solda kullanılması gerektiğini savunanlar ise bunun nedenini açıklayamıyor. Bankanın da bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarısı bulunmuyor. Fiyat ya da etiket yazımında 'önce rakam ve TL kısaltması'ndan yola çıkarak simge kullanımında da önce rakam sonra simge kullanılıyor.


ensonhaber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir