Elektrikte kaçaktan sonra sayaç da çarptı

Elektrikteki yüzde 17'lik kaçak bedelinin dürüst vatandaşın sırtına yüklenmesinden sonra şimdi de sayaç skandalı çıktı.

Elektrikte kaçaktan sonra sayaç da çarptı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Elektrikteki yüzde 17'lik kaçak bedelinin dürüst vatandaşın sırtına yüklenmesinden sonra şimdi de sayaç skandalı çıktı.

Her faturaya farklı sayaç okuma bedeli yansıtıldığı belirlendi.

Elektrik faturalarında tahsil edilen kalemler şöyle: ''Kayıp kaçak bedeli'', ''dağıtım bedeli'', ''sayaç okuma bedeli'', ''perakende hizmet satış bedeli'', ''sayaç okumaya ilişkin perakende satış hizmeti bedeli'', ''iletim bedeli'', ''TRT payı'', ''elektrik enerjisi fonu'' ve ''belediye tüketim vergisi.''

Her konutta farklı bedel
Elektrikteki yüzde 17'lik kaçak bedelinin dürüst vatandaşın sırtına yüklenmesinden sonra şimdi de sayaç skandalı çıktı.Bugün Gazetesi'nin haberine göre, elektrikte kaçak bedelinin ardından sayaç okuma adaletsizliğin de yaşandığı tespit edildi. Bu bedelin her dağıtım şirketince ve her aboneye farklı uygulandığı anlaşıldı. Genellikle elektrik tüketim miktarının 0,1 ile çarpımıyla hesaplandığı belirtildi.

'Düzeltmeye çalışıyoruz'
Böylece kapı komşusu iki dairenin ya da işyerinin sayaç okuma bedelinin farklı hesaplandığı tespit edildi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, soru önergelerine verdiği cevapta ''Okuma bedelinin abone başına belirlenmesi için çalışmalar sürüyor'' dedi.

1.7 milyon abone kaçak kullanıyor
Taner Yıldız, kaçak bedelinin maliyet kalemlerinin 2011'de ayrıştırılmasından sonra faturalarda gözükmeye başladığını ifade etti. Kaçak bedelini 2 milyar lira, kaçak kullanan abone sayısını da 1.7 milyon olarak açıkladı.



En Son Haber



Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir