Atıklarınızı ekonomiye geri kazandırın!..

Üsküdar'da aylık 410 ton ambalaj atığı ekonomiye kazandırılıyor

Atıklarınızı ekonomiye geri kazandırın!..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi, ilçe genelindeki atıkların geri dönüşüm çalışmaları sonrası ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Plastik karton, kağıt, atık yağ ve metallerden oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik çalışmalar Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan Atık Yönetimi Merkezi tarafından sürdürülüyor.

Üsküdar için yapılan atık karakterizasyonu çalışması ile ilçe sınırlarındaki evsel atığın %33'ünün geri dönüşebilir ambalaj atığı olduğu tespit edilmiştir. Günde 500 ton evsel atık oluşan Üsküdar'da günlük 165 ton ambalaj atığı potansiyeli bulunuyor. Geri dönüşümün uygulanması ile çöplere giden atık miktarında azalma sağlanarak bu atıkların taşınması ve depolanması işlemleri sırasında daha az miktarda araç, alan ve enerji kullanılmış olur. Ambalaj atıklarının geri kazanılması ile toplanacak evsel atık miktarı azalmakta, bu durum da toplama ve taşıma maliyetlerini düşürmektedir.

Üsküdar Belediyesi tarafından iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşları, siteler vb. noktalara 2011 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarında 400 adet ambalaj konteyneri ve 2300 adet ambalaj kutu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Ambalaj Atıkları
Kağıt-Karton: Gazete, dergi, defter, kullanılmış kağıt, karton ve mukavva kutular, içecek kutuları (meyve suyu, süt, ayran) vb.
Plastik: Pet Şişeler (su, meyve suyu, asitli içecek), şampuan ve her türlü temizlik malzemesi kapları, sıvı yağ-yoğurt-margarin kapları, plastik ev eşyaları-bidonlar vb.
Metal: Metal içecek kutuları, konserve-salça-balık-peynir kutuları, yağ tenekeleri, metal mutfak eşyaları vb.
Cam: Renkli-renksiz camlar, kavanozlar, şişeler, cam ev eşyaları...

Üzerinde geri dönüşüm işareti olan ambalaj atıklarınızı, geri dönüşüm sistemi ile tekrar kazanabilirsiniz.

Geri kazanım sayesinde;
  • 1 ton plastik geri kazanıldığında 14000 kWh enerji tasarrufu,
  • 1 ton metal atığın geri kazanımı ile 1300 kg hammadde tasarrufu,
  • 1 ton cam geri kazanımı ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanır.
Sisteme dâhil olun!
Yiyecek ve diğer atıklardan ayrı olarak biriktirdiğiniz kâğıt-karton, plastik, metal ambalaj atıklarınız, mahallenizin ambalaj atığı toplama gün ve saatlerinde Belediye görevlileri tarafından toplanacaktır.

Biriktirdiğiniz ambalaj atıklarınızı ayrıca 4440032 numaralı Atık Hattı'nı arayarak da aldırabilirsiniz.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir