Üsküdar-Çekmeköy metrosuna yabancı akını

İstanbul Anadolu yakasında inşa edilecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesi için 7 ülkeden firmalar kapıda.

Üsküdar-Çekmeköy metrosuna yabancı akını
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Anadolu yakasında inşa edilecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesine yabancı firmaların ilgisi büyük. İhale için aralarında Çin, Kanada ve Fransa'nın da olduğu 7 ülkeden firmalar kapıda.

Yeni Şafak'tan Mürsel Karedeniz'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un ulaşım problemine çözüm ''İstanbul Geneli Raylı Sistem Hatları'' haritası hazırlayarak raylı sistem uzunluğunun 2023 yılında 618 kilometreye ulaşması hedefini koydu. Mevcut 75 km olan raylı sistem hat uzunluğunu artırmak amacıyla inşaatı devam eden 51 km raylı sistem hattı bulunuyor.

İstanbul Anadolu yakasında inşa edilecek Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ihalesi için 7 ülkeden firmalar kapıda.

ÇİN'DEN 10 FİRMA GELDİ
Hattın tamamı 4 yılda tamamlanacak. Metro inşaatı için 7 ülkeden yatırımcı firmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çaldı. 2008'den bu yana hatla ilgili Kanada, Avustralya, Fransa, İtalya, Çin, Güney Kore ve Avusturya'dan gelen yetkilileri bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi'nden üst düzey bir yetkili, ''Fransa'dan 3-4 grup ciddi ilgi gösteriyor. Çin'den 10'dan fazla firma geldi. Çinliler, 10 milyar dolara kadar uygun faizli kredi ile yatırıma hazırlar'' dedi.

1 MİLYAR AVROYA MAL OLACAK
Yaklaşık 1 milyar 63 milyon avroya mal olacak 19 kilometrelik hat ile yolculuk 28 dakikaya inecek. 19 kilometrelik metro hattına 17 istasyon kurulacak. Üsküdar-Dudullu Hafif Metrosu'nda ise saatte 45 bin yolcu taşınması planlanıyor.

İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Üsküdar-Çekmeköy arasındaki metro hattının ilk etabı olan Üsküdar-Ihlamurkuyu arası altyapı çalışmaları için 23 Şubat'ta ihale düzenlenecek.


Yeni Şafak



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir