Ramazan Pidesi fiyatı belli oldu

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, İstanbul'daki fiyatlar hakkında açıklama yapmanın, Türkiye Fırıncılar Federasyonunun açıkladığı fiyatı reddetti.

Ramazan Pidesi fiyatı belli oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, İstanbul'daki fiyatlar hakkında açıklama yapmanın, Türkiye Fırıncılar Federasyonunun haddine olmadığını belirterek, ''Biz İstanbul'da, Ramazanda satılacak 350 gramlık pide fiyatını 1,5 TL olarak belirledik ve fiyatı onay için Esnaf Birliğine sunduk. Onay bekliyoruz.'' dedi.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Fahri Özer, 14 Martta, Fırıncılar Odası Başkanlığı için yapılan seçimin, bazı çevreler tarafından tekrar edilmeye çalışıldığını ve bu kapsamda imza kampanyalarının başlatıldığını söyledi.

Özer, yapılan seçimin sorunsuz sonuçlandığını, ancak buna rağmen ''filan adamın adamı listeye alınmadı' gibi düşüncelerle yeniden seçim yapılması için imza toplandığını iddia ederek, ''Bir de imza vermeyen fırıncılar, 'Bizim bazı bölgelerde fırınlarımız var. Biz buralarda fiyata uymayarak sizi zarar ettiririz. Senin ruhsatsız fırının var. Bize imza vermezsen biz seni şikayet eder, fırınını kapattırırız' gibi sözlerle tehdit ediliyor'' diye konuştu.

Fırıncılar Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde de İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınması sonucu adaylığını koyamadığını bildiren Özer, şöyle devam etti:

''Ben bugünkü toplantıya zeytin dallarımı cebime koyup öyle geldim. Bu dalı tutan kazanır. Adalet bir gün herkese lazım. İftirayla kimse bir yere varamaz. Niçin içeri alındık? 'Sen oda başkanı olarak ekmek fiyatlarına neden müdahale ediyorsun? Sen neden ilçelerde temsilcilikler açıp, fırıncını birlik ve beraberliğe davet ediyorsun? Sen neden bakkal ve marketlerin ucuz ekmek satışına karşı çıkıyorsun?' Bu soruların cevabı tek. Ben de bu cevabı verdim: Benim Fırıncılar Odası Başkanı olarak yasal görevim, fırıncımın hak ve menfaatlerini korumak.''

''350 GRAM PİDENİN 1,5 TL OLMASI İÇİN ONAY BEKLİYORUZ''
Fahri Özer, Fırıncılar Federasyonu tarafından, 300 gram pide için 1 TL fiyat belirlendiğini, ancak bu fiyatın 4 yıl önceki fiyat olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Ey Federasyon Başkanı; İstanbul'da bir fırının kirası aylık 10 bin TL iken, Malatya'da bir senelik kirası 5 bin TL. Sen Malatya'ya göre, Hakkari'ye göre fiyat belirleyip, Ankara'dan açıklama hakkın yok. O koltuktan en kısa zamanda ineceksin. Bugünden itibaren imza kampanyasını başlatıyorum. Bir hafta içerisinde gerekli imzayı toplayıp seni oradan indirmek benim görevim. İstanbul'da pide fiyatını da ekmek fiyatını da İstanbul Fırıncılar Odası belirler, Esnaf Birliği onaylar. Bunun dışında, buna taraf olan belediyemiz ya da valiliğimiz itiraz hakkını kullanır. Herkes haddini bilsin. İstanbul'daki fiyatlar hakkında açıklama yapmak Türkiye Fırıncılar Federasyonunun haddine değildir. Biz İstanbul'da Ramazanda satılacak pide fiyatını, 350 grama 1,5 TL olmak üzere belirledik ve fiyatı onay için Esnaf Birliğine sunduk. Onay bekliyoruz.''


Haber7



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir