Mustafa Kara'dan bölgesel kalkınma önerileri...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara forumun son günündeki ''Kültür ve Turizmde İşbirliği ve Dayanışma'' konulu oturumda ''Bölgesel Kalkınmada Yeni İmkân: Kültür Turizmi'' konulu bir sunuş gerçekleştirdi.

Mustafa Kara'dan bölgesel kalkınma önerileri...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı ''Balkan Belediyeleri İşbirliği ve Dayanışma Forumu'' 23-25 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi.

12 Balkan ülkesinden 50'ye yakın Belediye Başkanı'nın katıldığı forumda, iki bölge arasında enerji ve imkânların birleştirilmesi konusunda görüşmeler ile belirlenmiş projeler üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Türkiye'nin ve Balkanların işbirliği geliştirilmesinin hedeflendiği forumda, 2 gün boyunca 4 ana başlıktaki konular üzerinde Belediye Başkanları görüşlerini bildirdiler.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara forumun son günündeki ''Kültür ve Turizmde İşbirliği ve Dayanışma'' konulu oturumda ''Bölgesel Kalkınmada Yeni İmkân: Kültür Turizmi'' konulu bir sunuş gerçekleştirdi.

Sunuş konuşmasında Balkan ve Türkiye Belediyeleri arasındaki en önemli köprünün kültürel ve tarihi mirasın karşılıklı paylaşılması olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Kara, kültür turizminin kuzen medeniyetin çocukları arasında hem kültürel alışveriş hem de ekonomik kalkınma boyutuyla yüksek getirilere sahip olduğuna değindi. Kültür turistinin günde 60-70 Euro harcarken güneş, kum ve deniz turistinin günde ortalama 30-40 Euro harcadığını ifade eden Mustafa Kara, Balkanlarda ve Türkiye'de bulunan belediyelerin kardeş belediye çalışmaları ekseninde ortak turizm etkinlikleri düzenlenmesinde yarar olduğunu, bu tip çalışmaların ekonomik kalkınmayı da beraberinde getireceğini söyledi.

Bacasız sanayi olarak da ifade edilen kültür turizminin bütün dünyada revaçta olduğunu vurgulayan Mustafa Kara, Balkanlarla Türkiye arasındaki köprülerin devamı için benzer toplantıların farklı konularda da devamında yarar olduğunu ifade etti. Söz konusu organizasyon için Bayrampaşa Belediyesini tebrik eden Kara, Balkanların farklı bölgelerinden gelen belediye temsilcileriyle irtibat ve işbirliğinin devamı için iyi dileklerini paylaşarak konuşmasına son verdi.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir