Üsküdar Belediyesi'nden duyuru...

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatınızı Almayı Unutmayın!..

Üsküdar Belediyesi'nden duyuru...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediye Başkanlığı, ''İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı'' alınması hususunda bir açıklama yaptı.

Üsküdar Belediye Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ''İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı''nın kanuni bir zorunluluk olduğu, ilgili ruhsat alınmadan işyeri çalıştırmanın suç teşkil ettiği ve önemli cezai yaptırımlarının bulunduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

3572 sayılı İşyeri ve Çalışma ruhsatlarına Dair Kanunun 3. maddesinin c bendi, 4. ve 5. maddelerine istinaden hazırlanan, 2005/9207 karar sayılı ''İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazete)''in 6. Maddesi;

''Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyerlerine bu Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.'' (Değişik 19.03.2007 -2007/11882 Karar sayılı) gereği, ilçemizde faaliyet gösteren bütün işyerlerinin Üsküdar Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden ''İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI'' alması gerekmektedir.

SIHHİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATINA AİT İSTENEN BELGELER

1- Yangın söndürme cihazı fatura fotokopisi (30 kişiden az işçi çalıştıran yerlerden)

ŞİRKETLERDEN

1- Sicil gazetesi (Kuruluş gazetesi) fotokopisi
2- İmza sirküsü fotokopisi
3- Faaliyet belgesi fotokopisi

* 30 ve üzeri işçi çalıştıran yerler ile bodrumu olup, bodrumdan ikinci çıkış kapısı olmayan yerlerden İtfaiye Raporu getirilmesi zorunludur.
* Müracaatlarda Ruhsat sahibinin Adı Soyadı, T.C Kimlik No'su, ustalık gerektiren işlerde Ustalık Belge No'su, Kira Kontratı, Tapu ve İskân, Vergi no'su, bilgilerinin doğruluğunun belgelenmesi gerektiğinden buna dair belgeler ile şahsen veya iş takip edenin vekaleti ile birlikte gelinmesi rica olunur.

TC kimlik numarası ile yapılan başvurularda gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde beyan sahipleri hakkında ilgili mevzuat hükümleri ve Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılır.

Belirtilen belgeler ile birlikte Belediyemiz Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne müracaat yapılmaktadır.

BİLGİ İÇİN TEL: 0 216 531 30 82

SANTRAL TEL: 0 216 531 30 00


Detaylı bilgi için Üsküdar Belediyesi Internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir