Üsküdar Libadiye'ye 200 metrelik gökdelen...

Emaar Türkiye, 425 milyon dolara satın aldığı Libadiye'deki arsada inşa edeceği projeyi netleştirdi.

Üsküdar Libadiye'ye 200 metrelik gökdelen...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Emaar Türkiye, 425 milyon dolara satın aldığı Libadiye'deki arsada inşa edeceği projeyi netleştirdi.

Emaar Türkiye, 425 milyon dolara satın aldığı Libadiye'deki arsada inşa edeceği projeyi netleştirdi. Projede konut ve alışveriş merkezinin yanı sıra 5 yıldızlı bir otel ve otopark yer alacak.

Libadiye projesinde çalışmaları tamamladıklarını, bu ay içinde projeyi onaylatmak üzere Üsküdar Belediyesi'ne vereceklerini ifade eden Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, 'Proje onaylanması için Üsküdar Belediyesi aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne iletilecek.  Temmuz-ağustos ayında inşaata başlayacağız.

Eylül ayında da satışa çıkacağız. Projede 190 bin metrekare brüt alanlı 130 bin metrekare net alanlı alışveriş merkezi olacak. 60 ile 450 metrekare arasında değişen 1.200 konut yapmayı da planlıyoruz. Ayrıca 190 odalı 5 yıldızlı bir otel de proje kapsamında yer alacak. Otopark konusunu çok önemsiyoruz.  5 bin araçlık otopark yasal açıdan yeterli olmasına rağmen 7 bin 500 araçlık yapacağız' diye konuştu.

Anten dahil 200 metre
Öte yandan, dünyanın en yüksek binası olarak nitelendirilen Burc Halife'nin yapımcısı olan Emaar'ın Türkiye kolu olan şirket, hayata geçireceği projenin yüksekliğiyle de çok merak ediliyor.

Daha önce, Türkiye'nin en yüksek binasını yapmak gibi bir ana hedeflerinin olmadığı açıklamasında bulunan CEO Ozan Balaban, projenin 48 kattan oluşacağını belirterek, şöyle konuştu:

'Binanın her katı brüt 3.20, net  2.90 metre olacak. Anten dahil binanın 200 metre civarında olmasını düşünüyoruz' dedi. 1 milyar 600 milyon dolarlık proje Emaar Türkiye, 2008'de Toprak Grubu'na ait Libadiye'deki arsayı 425 milyon dolara satın almıştı.

Şimdiye kadar 75 milyon dolar harcama yapan Emaar'ın ödediği para 500 milyon dolara ulaştı. İnşaatına 1 milyar 100 milyon dolar harcanacak proje tamamlandığında şirkete 1 milyar 600 milyon dolara mal olacak.


Emlak Kulisi



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir