Üsküdar'da Patron-İŞ-KUR buluşması...

Holding patronları ve işadamları, Üsküdar Belediyesi'nin Üsküdar'daki işsizlere meslek edindirmek amacıyla İŞ-KUR ile imzaladığı "İstihdam İçin Meslek Eğitim Projesi Düzenlenmesi" protokolü kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

Üsküdar'da Patron-İŞ-KUR buluşması...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Holding patronları ve işadamları, Üsküdar Belediyesi'nin Üsküdar'daki işsizlere meslek edindirmek amacıyla İŞ-KUR ile imzaladığı "İstihdam İçin Meslek Eğitim Projesi Düzenlenmesi" protokolü kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

Toplantıya, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve aralarında İsmail Bacacı, Halit Dumankaya, Mehmet Ali Aydınlar, Mehmet Emin Köse, Adnan Başdemir, Emrullah Turanlı, İbrahim Ekşi, Yahya Kiğılı, Osman Öztürk, Mahmut Ekşi, Osman Akyüz, Sabri Ünlü, Harun Erdil ve Selçuk Berksan gibi isimlerin bulunduğu Türkiye'nin önde gelen yaklaşık 200 işadamı katıldı.

Protokol toplantısı, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ile Üsküdar Belediyesi'nin 9 aylık icraatlarını anlatan VTR sunumu ile başladı. Sunumda geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden 5. Dönem Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır da anıldı. Sunumun ardından Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuşmasına 600 bin nüfusa sahip olmakla birlikte genç nüfus sayısı fazla olan bir ilçe olduğunu, buna paralel olarak karşılarına çıkan en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade ederek başladı. Mustafa Kara, işsizlik sorununun sadece bireyleri değil, o bireylerin ailelerini ve dolayısıyla geniş kitleleri ilgilendirdiğini, bu konunun bir sosyal yara olduğunu da ifade etti. Mustafa Kara, göreve geldikleri dönemden bu yana 6 binden fazla işsiz vatandaşın iş bulmak amacıyla kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi. Mustafa Kara, sorunun çözümü için İŞ-KUR ile yaptıkları protokol gereği 11 branşta kurs açtıklarını, kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifika almaya hak kazanacağını ve İŞ-KUR'un da kursiyerlere iş istihdamı sağlayacağını ifade etti. Kara ayrıca, işsizliğin çözümünde sadece İŞ-KUR'un çalışmalarının yeterli olmayacağını, en büyük payın işverenlere düştüğünü, bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları ile işverenler arasında işbirliğinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Mustafa Kara konuşmasında ayrıca Üsküdar'ın sanayi tesislerinden uzak bir ilçe olmasına karşın eski Otosan Fabrikası'nın bulunduğu bölgede gerçekleştirilecek alışveriş merkezi ile Libadiye'de bulunan eski Toprak Holding arazisinde Emaar Grubu'nun önemli yatırım projelerine imza atmakta olduğunu ifade etti. Üsküdar'ın insanlarımızın huzur içinde oturduğu güvenli bir bölge olduğunu ancak söz konusu projeler dışında Türkiye'nin en büyük ikinci yatırımı olan Marmaray projesi ve Haydarpaşa Port projeleri ile Üsküdar'ın yepyeni bir çehreye kavuşacağını ve bir ticaret merkezi haline geleceğini ifade eden Mustafa Kara, toplantıya katılan iş dünyasının önemli isimlerinden personel ihtiyaçlarını karşılarken önceliği kendilerine vermesini istedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ardından bir konuşma yapan İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise törene katılan 200 civarındaki iş adamına 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren hükümetin işsizlikle mücadeleye yönelik olarak yürürlüğe koyduğu yasal düzenlemeler hakkında önemli bilgiler ve müjdeler verdi.

İş dünyası adına söz alan Hasan Ekşi ise sertifikasız personel almalarının imkansız olduğunu, bu anlamda Üsküdar Belediyesi'nin STK'lar ve özel şirketlerle işbirliği halinde çalışmasının önemine değinerek kendilerinin sadece Türkiye'de değil başta geri kalmış ülkeler ve Afrika kıtası olmak üzere yurtdışında yatırım yapmaya çağırdı. Hasan Ekşi'nin ardından Mahmut Ekşi, Üsküdarı kalkındırmak adına neler yapılması gerektiğinin elbirliği ile düşünülmesi ve başta işsizlik olmak üzere sorunlara çözüm getirilmesi gerektiğini ifade etti. Mahmut Ekşi, Üsküdar'ın orta ve büyük ölçekli sanayi firmalarına sahip olmamasına rağmen Harem gibi tarihi öneme sahip bir bölgeye sahip olduğunu söylerken Üsküdar'ın tarihi dokusunu ön plana çıkartacak çalışmalara destek verilmesinin önemine değindi. İş dünyası adına son olarak kürsüye Halit Dumankaya çıktı.

İstihdam sağlamak ibadettir.
Dumankaya konuşmasında Belediye Başkanlığının çok zor bir iş olduğunu, vatandaşların hepsinin memnun edilmesinin imkânsız olduğunu ancak adaletli olarak hareket edilmesi, halkla bütünleşilmesi ve yapılanların eksiksiz olarak anlatılması durumunda bütün sorunların ortadan kalkacağını ifade etti. Dumankaya ülkemizde sıkıntılar olmasına karşın dünya ile mukayese edildiğinde ülkemizin çok daha iyi durumda olduğunu, işadamlarının aynı gemide olduklarının bilincinde hareket etmesi gerektiğini, bu gemiyi yürütmek adına işbirliği yapılması gerektiğinin önemine değindi. İstihdam yaratmanın ibadet olduğunu ifade eden Dumankaya, işadamlarının belediyelere, ekonomimize ve ülkemize faydalı olacak çalışmalar yapması gerektiğini söylerken, buna karşın ülke yönetiminde bulunan idarecilerin de iş dünyasına gerekli kolaylığı yapması gerektiğinin altını çizdi.



Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir